Potpisan ugovor o dodjeli 320 milijuna kuna za rekonstrukciju rotora u Remetincu

Potpisan ugovor o dodjeli 320 milijuna kuna za rekonstrukciju rotora u Remetincu

(Foto: Milan Bandić / Facebook)

U zagrebačkoj Gradskoj upravi grada danas je potpisan Ugovor za bespovratno sufinanciranje projekta Rekonstrukcija raskrižja Jadranske avenije i Avenije Dubrovnik – rotor Remetinec.

Ugovor su potpisali ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU) Tomislav Petric i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Svečanom potpisivanju ugovora nazočili su i predsjednik Vlade Andrej Plenković te ministrica ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac.

Vrijednost projekta rekonstrukcije rotora iznosi nešto više od 331 milijun kuna, od čega bespovratna sredstva iznose više od 320 milijuna kuna. Gotovo gotovo 273 milijuna kuna, odnosno čak 85 iznosa osigurano je iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a 48 milijuna kuna će se izdvojiti iz državnog proračuna. Ostatak od oko 10 milijuna kuna pokrit će Grad Zagreb iz svog proračuna.

»Ovo je vrlo važna poruka koliko članstvo Hrvatske u Europskoj uniji donosi gradu Zagrebu na samo jednom kapitalnom projektu kao što je rekonstrukcija remetinečkog rotora«, istaknuo je predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Gradonačelnik Bandić rekao je kako je ovaj ugovor »točka na i«, odnosno povijesni projekt koji Grad nije mogao samostalno realizirati.

Crna točka rotora Remetinec, kroz koji dnevno prođe preko 100.000 vozila, od kraja iduće godine bit će prošlost.

»Imat ćemo ‘žilu kucavicu’ ulaza u Zagreb koja će pokupiti sav promet s Jadranske avenije, te paralelno projektirajući Jarunski most zatvorit ćemo jugozapadni ulaz i izlaz iz grada«, rekao je Bandić.

Radovi na rekonstrukciji rotora u naselju Remetinec trebali bi završiti u siječnju 2020. godine. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni