Potpisan Ugovor o darivanju zemljišta za izgradnju žičare Sljeme

Potpisan Ugovor o darivanju zemljišta za izgradnju žičare Sljeme

(Foto: www.zagreb.hr)

Bandić je kazao da polaže tečaj za vožnju radnoga stroja bager jer kad počnu radovi na žičari »želi biti prvi koji će kopati«

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i ministar državne imovine Goran Marić danas su u zgradi Gradske uprave potpisali Ugovor o darovanju zemljišta za izgradnju žičare Sljeme, a koja će biti puštena u rad 2020. godine. Ugovorom je Grad dobio pravo vlasništva na zemljišta na kojima će biti dvije gornje postaje žičare te međupostaja na Brestovcu.

Zahvalivši ministru i njegovim suradnicima, gradonačelnik Bandić je naglasio da je ovo odličan primjer suradnje lokalne i državne uprave. »Drago mi je da je naša suradnja na visokoj razini jer žičara predstavlja ponajveći projekt u Zagrebu u posljednjih nekoliko desetljeća«, kazao je gradonačelnik Bandić. Dodao je da polaže tečaj za vožnju radnoga stroja bager jer kad počnu radovi na žičari »želi biti prvi koji će kopati«. Radovi bi, prema najavama u Gradskoj upravi,  trebali započeti kroz dva tjedna iako navodno još nije donesena konačna odluka o izvođaču.

Ministar Goran Marić rekao je da je u ime Ministarstva do sada potpisao ugovore s jedinicama lokalne uprave u vrijednosti od milijardu kuna. »Zemljište koje je država darovala Gradu Zagrebu ima velik turistički potencijal. Lako je surađivati kada suradnici znaju svoj posao, odradili smo mnoge projekte, a mnogi nas još čekaju«, rekao je ministar Marić. Istaknuo je također da je žičara Sljeme najvredniji projekt u Zagrebu od 1990. godine do danas.

»Žičara je važna zbog odnosa koji Zagrepčani imaju prema Sljemenu, doživljavaju ga kao svoja pluća, gotovo kao „dnevni boravak“«, prokomentirao je Goran Marić.

Vrijednost tog projekta je 375 milijuna kuna (300 milijuna bez PDV-a).

Iako su prije nekoliko dana mediji objavili da je za izvođenje radova odabrana tvrtka GIP Pionir, gradonačelnik Bandić je naglasio da to još uvijek nije konačna odluka.

»Pročitao sam u novinama da je posao dobila tvrtka koja je gradila zgradu u kojoj stanujem, ja stvarno ne znam tko je dobio«, rekao je Bandić i dodao da Grad ima dvije ponude – jednu od 298 milijuna kuna, o kojoj smo ranije pisali i drugu »tešku« 443 milijuna kuna.

Premda je po ranijim najavama gradonačelnika žičara već trebala početi s radom, uoči ovogodišnje skijaške utrke Snježna kraljica, natječaj se odužio pa je gradonačelnik izašao s novim rokom kada će Zagrepčani moći žičarom na Sljeme – sredinom iduće godine. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni