Potpisan ugovor Grada i KBC-a za novi vrtić

Potpisan ugovor Grada i KBC-a za novi vrtić

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić potpisali su danas, u hotelu Rebro, Ugovor o suradnji Kliničkog bolničkog centra Zagreb i Grada Zagreba za potrebe smještaja djece predškolske dobi na području Gradske četvrti Maksimir.

Kako se čulo, KBC Zagreb bez naknade ustupa prostor, a Grad Zagreb će ga urediti i opremiti po najvišim standardima i u skladu sa zahtjevima Nacionalnog kurikula odgoja i obrazovanja djece rane i predškolske dobi.

“Zahvaljujući ravnateljstvu KBC-a Zagreb dogovorili smo da prostor od 1.800 kvadrata, koji se trenutno ne koristi, unajmimo na 15 godina te opremimo za naše najmlađe sugrađane”,  rekao je gradonačelnik Bandić dodavši da ukupan trošak iznosi oko 3,5 milijuna kuna, što je četiri puta manje od tržišne cijene najma sličnog objekta. Svi su u dobitku ovim potpisom, Grad je prošao povoljnije, KBC će unaprijediti uslugu i privući nove zaposlenike, a roditelji i djelatnici KBC-a s predškolskom djecom će moći mirno obavljati svoj posao znajući da u neposrednoj blizini njihova djeca imaju najbolje moguće uvjete za kvalitetan predškolski odgoj.

Zahvalivši gradonačelniku i njegovim suradnicima na uspješnoj realizaciji, ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić naglasio je da je jedan od glavnih ciljeva ovog projekta, osim osiguravanja vrhunske skrbi za djecu, zadovoljiti djelatnike KBC-a i poboljšati uvjete njihovog rada, jer je Hrvatska suočena s problemom iseljavanja kvalitetnih zdravstvenih stručnjaka.

“Mladi liječnici i sestre uvelike idu u inozemstvo zbog uvjeta koji im se tamo pružaju. Ovim smo potpisom osigurali još jedan razlog za zadovoljstvo našim djelatnicima, da ostanu u Hrvatskoj te ovdje usavršavaju svoju struku”– rekao je ravnatelj Ćorušić napomenuvši da zadovoljni zaposlenici jamče i bolju uslugu pacijentima.

Novi vrtić funkcionirat će kao područni objekt Dječjeg vrtića Bukovac, a predviđen je za 10 odgojnih skupina, odnosno više od 200 djece.

Zg-magazin