Potpisan Sporazum o suradnji između Zagreba i Beča

Potpisan Sporazum o suradnji između Zagreba i Beča

Tomašević: Možemo puno naučiti od austrijske prijestolnice

(Foto: Zoran Cindrić/TV Wien)                             

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević se tijekom službenog posjeta Gradu Beču u srijedu susreo s bečkim kolegom, gradonačelnikom Michaelom Ludwigom. Gradonačelnici su tom prilikom potpisali Sporazum o suradnji između Beča i Zagreba te su istaknuli bliske i prijateljske odnose dvaju gradova.

„Beč i Zagreb surađuju kao glavni gradovi više od dva desetljeća i, kao zagrebački gradonačelnik, želim nastaviti i produbiti tu tradiciju“, rekao je Tomašević, istaknuvši pitanje stanovanja i zelenih politika kao jednu od najvažnijih tema sastanka. „Zagreb može puno naučiti od Beča u pitanjima stanovanja, s obzirom na to da je Beč svjetski poznat po svojim politikama vezanim uz priuštivo i socijalno stanovanje“, dodao je. Spomenuo je kako se treba puno više raditi na problemu nedovoljne dostupnosti mogućnosti stanovanja u Zagrebu, posebice za mlade obitelji.

Sporazum o suradnji između Zagreba i Beča obuhvaća 11 tematskih područja. To su energetska učinkovitost i klimatske promjene, gospodarenje otpadom, okoliš i zelene površine, promet i mobilnost, urbanizam, pametni gradovi, inovacije i digitalizacija, društveno poticana stanogradnja i obnova grada, gospodarska suradnja i statistika, obrazovanje, sport i mladi, društvena uključivost te transparentnost i sudjelovanje građana.

 Sporazum doprinosi provedbi ciljeva održivog razvoja definiranih u Agendi 2030 Ujedinjenih naroda kroz suradnju, partnerstvo, te razmjenu znanja i iskustava između dvaju gradova. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni