Potpisan Sporazum o partnerskoj suradnji između KBC-a Zagreb i Hrvatske lutrije

Potpisan Sporazum o partnerskoj suradnji između KBC-a Zagreb i Hrvatske lutrije

U prostorijama Ravnateljstva Kliničkog bolničkog centra Zagreb u ponedjeljak je svečano potpisan Sporazum o partnerskoj suradnji između Hrvatske lutrije i KBC-a Zagreb sa svrhom poboljšanja uvjeta skrbi za onkološke pacijente.

Sporazum su potpisali ravnatelj KBC-a Zagreb prof. dr. Ante Ćorušić i predsjednik Uprave Hrvatske lutrije Mario Musa. Tom prigodom predstavljena je nova igra Hrvatske lutrije, brojčana lutrija „Moj prvi milijun“. Prodajom lutrijske igre želi se osigurati dio sredstava za nabavu UZV uređaja na onkološkom odjelu KBC-a Zagreb.

Svakodnevno igrači brojčane lutrije imaju mogućnost osvojiti 10 dobitaka po 1000 kuna, a u završnom izvlačenju, 27. prosinca najsretniji će dobitni broj donijeti dobitak od milijun kuna.

„Ovim projektom potvrđujemo našu društveno odgovornu ulogu u senzibilizaciji društva, u ovom slučaju podizanja svijesti o potrebama poboljšavanja uvjeta svakodnevne skrbi za onkološke pacijente. Očekujemo da će nabava uređaja imati veliku ulogu u obrazovanju sadašnjih i budućih stručnjaka u ovom području medicine”, rekao je Musa. Dodao je da priređivanjem igara na društveno odgovoran način Hrvatska lutrija generira sredstva za društveno korisne projekte i humanitarne aktivnosti .

Ravnatelj Ćorušić je istaknuo da najveća državna bolnica zadnjih petnaestak godina bilježi nagli razvoj ne samo u pogledu broja pacijenata, nego i zdravstvenog ishoda.

„Zahvaljujem Hrvatskoj lutriji kao društveno odgovornoj kompaniji koja ima razumijevanje za pomoć našim pacijentima. Nabava vrijednog ultrazvučnog uređaja će pomoći u boljoj dijagnostici naših onkoloških bolesnika, čime Hrvatska lutrija na neki način izravno sudjeluje u planiranom, boljem zdravstvenom ishodu za te bolesnike“, izjavio je Ćorušić.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni