Potpisan sporazum o generalnom sponzorstvu Ine nad Auto showom Zagreb

Potpisan sporazum o generalnom sponzorstvu Ine nad Auto showom Zagreb

Naftna kompanija INA je drugu godinu generalni sponzor Auto showa Zagreb koji se od 10 do 15 travnja održava na Zagrebačkom velesajmu. U petak su sporazum o generalnom sponzorstvu potpisali gradaonačelnik Milan Bandić, direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić i član uprave Ine Niko Dalić.

Kako je rečeno nakon osam godina pauze Auto show Zagreb se 2016 ponovno vratio na Zagrebački velesajam, te je prilika da i ove godine posjetitelji vide novitete u auto industriji,ali i da automobilsko tržište ponovno dobije „vjetar u leđa“.

„Kad se prije dvije godine Aito show vratio u Zagreb INA kao najveća naftna kompanija u Hrvatskoj nije niti trenutka se dvoumila da se uključi u ovu priču. Logično je da najveća naftna kompanija odabere najveći automobilistički događaj u Hrvatskoj“, rekao je Niko Dalić. Dodao je kako je INA ponosna što može biti i ove godine partner Auto showu i aktivno sudjelovati u cijelom događaju.

„Naftna i auto industrija su međusobno povezane industrije, zato INA ide u korak s tehnologijom, prati razvojne trendove, usklađuje svoje proizvode i usluge s ovom dinamičnom industrijom“, rekao je Dalić. Izrazio je nadu da će Auto show Zagreb postići veliki uspjeh i pozvao je Zagrepčane da ga u travnju posjete.

„Biti u društvu Ženeve, koja svake godine organizira ovakav show, Pariza, Franfurta, Detroita i Tokija je sama po sebi privilegija i zato hvala svima koji su nakon dogovora Turističke zajednice grada Zagreba i Zagrebačkog velesajma omogućili da se ponovno realizira ovaj hvalevrijedan projekt. To promovira grad Zagreb na karti gospodarstva, turistčke ponude ugostiteljstva i posebno daje vjetar u leđa naftnoj i automobilističkoj industriji“, istaknuo je gradonačelnik Bandić. Naglasio je kako mu je žao što svoj automobil neće predstaviti Mate Rimac, ali će biti pozvan da bude promotor Auto showa Zagreb.

Direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić je rekla kako će se u 14 paviljona na ukupno 70.000 kvadratnih metara predstaviti više od 400 izlagača automobila, motora, gospodarskih vozila i kamiona. Organizatori Auto showa Zagreb su Zagrebački velesajam, Zagrebački holding i Turistička zajednica grada Zagreba.

Ivana Vranješ