Potpisan Sporazum između Stomatološke poliklinike i Klinike za dječje bolesti

Potpisan Sporazum između Stomatološke poliklinike i Klinike za dječje bolesti

“Vjerujem da ćemo izgurati najvažniji projekt, da ćemo za koju godinu imati Nacionalnu dječju bolnicu i Sveučilišnu bolnicu, a to ne možemo bez gradonačelnika Bandića“, poručio je ministar Kujundžić

U prostorima Stomatološke poliklinike Zagreb u petak je potpisan Sporazum o poslovnoj suradnji između Klinike za dječje bolesti Zagreb i Stomatološke poliklinike.

Svečanom potpisivanju Sporazuma nazočili su gradonačelnik Zagreba Milan Bandić sa suradnicima, ministar zdravstva Milan Kujundžić te brojni uzvanici.

Ravnatelj Klinike za dječje bolesti prof. dr. Goran Roić je istaknuo da se ovim sporazumom nastavlja suradnja između dva centra izvrsnosti, Klinike za dječje bolesti i Stomatološke poliklinike Zagreb.

“Objedinjeni hitni prijam i unutar toga kirurška djelatnost Klinike za dječje bolesti vrlo se često suočava s problemima traume čeljusti i glave. Kada su u pitanju čeljusti, zubi onda Stomatološka poliklinika koja je centar izvrsnosti u suradnji s nama zbrinjava ozljede na najbolji mogući način, tako da posljedice traume na pravi način budu ekspertno kvalitetno i zbrinute, a djeca kad odrastu neće imati problema“, istaknuo je Roić. Dodao je da se takva izvrsna suradnja u projektima mora nastaviti i ubuduće.

„Riječ je o nadstandardu koje pruža zdravstvo grada Zagreba, ali i šire okolice. Svako dijete koje se ozljedi i koje završi u Klinici za dječje bolesti ili drugdje imat će priliku doći u Stomatološku polikliniku od ponedjeljka do petka od 7 ujutro do 21 sat, gdje će se hitno riješiti dentalna trauma. Prvih pola sata je primarno da se izbijeni trajni zub spasi”, izjavila je ravnateljica Stomatološke poliklinike dr. Petra Nola Fuchs.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izrazio je zadovoljstvo što se radi na zajedničkim projektima koji su korisni za traumatologiju u dentalnoj medicini i u liječenju djece.

Spomenuo je kako se Ministarstvo zdravstva suglasilo sa gradonačelnikom Bandićem o mnogim značajnim projektima, a najvažniji projekt za državu je izgradnja Nacionalne djecje bolnice i Sveučilišne bolnice na lokaciji Blato u Zagrebu.

„Vjerujem da zajedno možemo puno napraviti, Grad Zagreb i Vlada, a podijeljeni gotovo ništa. Vjerujem da ćemo izgurati najvažniji projekt, da ćemo za koju godinu imati Nacionalnu dječju bolnicu i Sveučilišnu bolnicu, a to ne možemo bez gradonačelnika Bandića“, poručio je ministar Kujundžić.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni