Potpisan Program o suradnji između Zagreba i Moskve

Potpisan Program o suradnji između Zagreba i Moskve

»Programom želimo unaprijediti suradnju u područjima turizma, gospodarstva, kulture, izgradnje grada, prometa, ekologije i infrastrukture. Vlada Grada Moskve će sa zadovoljstvom razmjenjivati iskustva s Gradom Zagrebom u svim područjima«, naglasio je Čeremin

Između Vlade Grada Moskve i Grada Zagreba danas je u gradskoj palači Dverce potpisan Program o suradnji. Program su potpisali zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i ministar Vlade Moskve i ravnatelj Odjela za međunarodnu gospodarsku suradnju Sergej Čeremin.

Nakon sastanka je Čeremin je zahvalio zagrebačkom gradonačelniku i njegovim suradnicima na gostoprimstvu te izrazio uvjerenje da će se primjenom Programa učvrstiti veze glavnih gradova. »Sretan sam što smo danas potpisali ovaj Program s Gradom Zagrebom nakon niza godina odlične suradnje i partnerskog odnosa. Programom želimo unaprijediti suradnju u područjima turizma, gospodarstva, kulture, izgradnje grada, prometa, ekologije i infrastrukture. Vlada Grada Moskve će sa zadovoljstvom razmjenjivati iskustva s Gradom Zagrebom u svim područjima«, naglasio je Čeremin.

Dodao je da je moskovsko izaslanstvo oduševljeno standardom i čistoćom Zagreba te naročito manifestacijom Dani Moskve koja se trenutno održava u Zagrebu, a koja će, smatra, još više doprinijeti razvoju prijateljskih odnosa dvaju glavnih gradova.

»Ovaj je Program potvrda dobre suradnje Moskve i Zagreba koja traje već gotovo dva desetljeća. Veseli me da ćemo i ovoga ljeta, po 14. put, dočekati djecu iz Beslana na putu prema odmoru na Jadranu, a u srpnju i kolovozu će naša izaslanstva sudjelovati na Gospodarskome, odnosno Obrazovnom forumu u Moskvi«, rekao je gradonačelnik Bandić. Naglasio je, također, da će se u veljači 2021. obilježiti i proslaviti 20. obljetnica službenog prijateljstva Zagreba i Moskve.

U okviru Dana Moskve u Zagrebu, danas će izaslanstvo Moskve sudjelovati na Gospodarskome forumu Hrvatska – Moskva što ga organizira Hrvatska gospodarska komora. Također, na Forumu će se prezentirati uvjeti poslovanja na tržištima Grada Moskve i Hrvatske, a nakon plenarnog dijela predviđen je okrugli stol o važnosti obrazovanja, digitalizacije i IT sektora u razvoja pametnih gradova. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni