Potpisan kolektivni ugovor za djelatnike u kulturi Grada Zagreba

Potpisan kolektivni ugovor za djelatnike u kulturi Grada Zagreba

Grad Zagreb je riješio radno-pravni i materijalni status 1850 zaposlenika u 33 ustanove u kulturi, što je 17% od ukupno uposlenih gradskih djelatnika

Na konferenciji za novinare koja je u utorak održana u gradskoj palači Dverce, predstavnici Grada Zagreba, Hrvatskih sindikata djelatnika u kulturi te Nezavisnog sindikata knjižničara Hrvatske obavijestili su javnost o sklapanju Kolektivnog ugovora za zaposlene u ustanovama kulture Grada Zagreba.

Kako se naglasilo, nakon uspješnih pregovora i na temelju argumentiranih razgovora te uzimanja u obzir sindikalnih zahtjeva došlo je do realizacije i potpisivanja novog kolektivnog ugovora za djelatnike u kulturi što će se početi primjenjivati 1. siječnja 2016.

Sklapanjem ovog ugovora, a koji je novi iskorak u ovoj djelatnosti, Grad Zagreb je riješio radno-pravni i materijalni status 1850 zaposlenika u 33 ustanove u kulturi, što je 17% od ukupno uposlenih gradskih djelatnika.

Iskazavši zadovoljstvo, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić je istaknuo kako je ovo privremeno rješenje i kako uvijek treba težiti boljemu te je dodao: „Živim za dan kada će djelatnici u kulturi Republike Hrvatske doći na razinu djelatnika u kulturi Grada Zagreba“.

Osim zagrebačkog gradonačelnika, na konferenciji za novinare su sudjelovali predsjednik i glavna tajnica Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi Ivica Trubić i Ljubica Pilić te predsjednica Nezavisnog sindikata knjižničara Hrvatske Đurđica Pugelnik. (zagreb.hr/zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni