Poticaji za poduzetnike koji posluju na manje razvijenim područjima

Poticaji za poduzetnike koji posluju na manje razvijenim područjima

Na natječaj se mogu prijaviti mikro, mala i srednja poduzeća kojima je mjesto ulaganja na području najnerazvijenijih županija, gradova i općina te na brdsko-planinskim područjima ili otocima

Ministarstvo poduzetništva i obrta u ponedjeljak je objavilo natječaj „Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP u područjima s razvojnim posebnostima kroz informacijske i komunikacijske tehnologije“.

Riječ je o novom natječaju iz EU fondova vrijednom 22,8 milijuna kuna, a namijenjen je onim poduzetnicima koji posluju ili ulažu u manje razvijenim područjima u Republici Hrvatskoj.

Kroz ovaj natječaj poduzetnike se želi potaknuti na ulaganja u nova ili poboljšanje postojećih informatičkih rješenja, a sve kako bi njihovo poslovanje bilo jednostavnije, brže i učinkovitije, a odnos s klijentima i dobavljačima kvalitetniji. U tu svrhu, poduzetnici mogu dobiti od 100 tisuća do 1,5 milijuna kuna bespovratne potpore, s time da je maksimalna potpora 90 posto ukupnih troškova.

„Prije šest mjeseci, kroz sličan smo natječaj dodijelili potporu za sedamdesetak poduzetnika. Ovoga puta smo se usmjerili na male i srednje poduzetnike u manje razvijenim područjima, jer nemaju jednaku startnu poziciju kao oni u razvijenima. Želimo ojačati njihovu tržišnu poziciju, pomoći im da postanu efikasniji, a time i konkurentniji, kako bi Hrvatska rasla i razvijala se ravnomjerno u svim svojim područjima“, komentirao je ministar Gordan Maras.

Prijave za ovaj natječaj zaprimaju od 21. rujna 2015. do 15. siječnja 2016. Mogu se prijaviti mikro, mala i srednja poduzeća kojima je mjesto ulaganja na području najnerazvijenijih županija, gradova i općina te na brdsko-planinskim područjima ili otocima.

Uvjete natječaja, kao i natječajnu dokumentaciju možete pronaći na linku. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni