Potepuhov četvrti biciklistički maraton Zagreb – Vukovar

Potepuhov četvrti biciklistički maraton Zagreb – Vukovar

Cijeli put je ravan, najveće uzbrdice su nadvožnjaci preko autoceste, a vozi se umjerenim tempom (20-25 km/h), pa masa bicikla ne bi trebala biti problem

Dobrovoljno biciklističko društvo Potepuh iz Zagreba četvrtu godinu zaredom organizira Biciklistički maraton Zagreb-Vukovar, u spomen na žrtve stradale tijekom opsade i nakon sloma obrane grada heroja 1991. godine, koji će se ove godine voziti od 15. do 18. studenoga.

Start maratona bit će označen u nedjelju 15. studenoga u 09:00 sati, na istočnoj strani Trga bana Jelačića. Okupljanje biciklista počinje u 8 sati.

Maraton se vozi tri dana, odnosno u tri etape. Prva je Zagreb – Kutina (92 km), druga je Kutina – Orubica (82km), a posljednja, treća, Orubica – Vukovar (154 km).

Biciklistička povorka trebala bi prema planu stići u Vukovar 17. studenoga predvečer, oko 17:30 sati kako bi sudionici dan kasnije, 18. studenog ujutro, mogli sudjelovati u Koloni sjećanja te posjetili mjesta posebnoga pijeteta u gradu i okolici.

Biciklisti se u Zagreb vraćaju vlakom Vinkovci-Zagreb, koji iz Vinkovaca polazi 18. studenoga u 17:20, a na zagrebački Glavni kolodvor, prema voznome redu, stiže u 21:06.

Kotizacija za sudjelovanje je 250 kn, a uključuje večeru u Kutini, večeru i doručak u Orubici, večeru 17. studenog u Vukovaru, ručak 18. studenog u Vukovaru, voznu kartu za prijevoz sudionika i bicikala vlakom od Vinkovaca do Zagreba te gorivo za prateći kombi.

Noćenje i osnovna higijena osigurani su u školskim dvoranama i kupaonicama na dnevnim odredištima.

Kao i na našim dosadašnjim maratonima, sudionici sve potrebne stvari voze sami, na biciklima.

Cijeli put je ravan, najveće uzbrdice su nadvožnjaci preko autoceste, a vozi se umjerenim tempom (20-25 km/h), pa masa bicikla ne bi trebala biti problem, no ipak onaj tko se prijavi treba uzeti u obzir dužinu etapa, posebno one posljednje.

Osim opreme koju nalaže Zakon, s posebnim naglaskom na funkcionalnu opremu za noćnu vožnju (prednje i stražnje svjetlo, reflektirajući prsluk), obvezno je imati i kacigu, rezervnu zračnicu, pribor za krpanje guma, pumpu, osnovni alat, vreću i podlogu za spavanje, te opremu za vožnju po kiši/snijegu.

Organizator upozorava da bicikl na startu mora biti potpuno ispravan!

Maraton se vozi bez obzira na vremenske prilike i neprilike. Sudjelovati mogu samo punoljetne osobe. Svi sudionici voze na vlastitu odgovornost i dužni su pridržavati se Zakona o sigurnosti prometa na cestama!

Rok za prijavu/uplatu je 30. listopada 2015. Prijava se smatra važećom nakon uplate kotizacije.

Kako biste se prijavili za sudjelovanje, potrebno je:

1. Ispuniti obrazac za prijavu: http://goo.gl/forms/v1cFUp02hw

2. Uplatiti kotizaciju

3. Potvrdu o uplati (skeniranu uplatnicu) poslati na dbdpotepuh@hotmail.com

PODACI ZA UPLATU KOTIZACIJE:

Iznos: 250 kn

Primatelj uplate: DBD Potepuh, A. Šoljana 3, ZAGREB

IBAN primatelja: HR9124020061100704920

Opis plaćanja: Kotizacija za maraton ZG-VU

Ako uplatitelj ne plaća za sebe, nego za drugu osobu, obavezno u opisu plaćanja treba navestiime sudionika za kojega uplaćuje. (Npr. »Ivo Ivić – Kotizacija za maraton ZG-VU«.).

Više o biciklističkom maratonu možete pročitati na ovoj poveznici. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni