Poštujte funkciju gradonačelnika i premijera – poručuje Milan Bandić

Poštujte funkciju gradonačelnika i premijera – poručuje Milan Bandić

Konferencija za novinare na kojoj se nije odgovaralo na novinarske upite

Zagrebački gradonačelnik i predsjednik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić održao je u ponedjeljak 8. kolovoza izvanrednu tiskovnu konferenciju, a u najavi je istaknuo kako će objaviti “ekskluzivnu vijest od presudne važnosti za Hrvatsku”.

Tiskovna konferencija je uživo prenošena na njegovoj Facebook stranici. Bandić je odmah na početku ustvrdio: “Danas ćemo objaviti da je Drugi svjetski rat završio. Urbi et orbi. Isprike onima koji to znaju”, dodavši kako se treba okrenuti budućnosti i graditi Hrvatsku po mjeri čovjeka.

U svome objašnjenju gradonačelnik Bandić je pojasnio da je to izrekao zbog svih onih koji to ne znaju, ili misle da ne znaju ili nas žele uvjeriti da rat nije završio, te zbog onih koji već 26 godina uništavaju ovu zemlju, nazvavši hrvatsku političku scenu bipolarnom. Uz Bandića su bili i njegovi najbliži suradnici iz stranke Jura Hrženjak i Miodrag Demo.

“Nije slučajno da su oba ovdje, to je simbolika”, kazao je Bandić. Hrženjaka je predstavio kao jednog od rijetkih ljudi koji je zadržao svježinu i memoriju na Drugi svjetski rat, a Demu kao brigadira iz Domovinskog rata.

Gradonačelnik Bandić se osvrnuo i na prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana, kazavši da je Tuđman bio na čelu “tri stvari” koje ni jednom drugom predsjedniku neće poći za rukom. “Bio je na čelu pokreta koji je najjasnije izrazio ideju neovisne Hrvatske, na čelu države kad je međunarodno priznata i kad je reintegrirana”, prokomentirao je Bandić.

Nakon što je iznio ono što je kanio reći na tiskovnoj konferenciji, nije dopustio novinarima da mu postavljaju pitanja, već im je poručio: “Poštujte funkciju gradonačelnika i premijera”.

Zg-magazin