Postrojenje za zbrinjavanje građevinskog otpada definitivno se neće graditi u Podsusedu

Postrojenje za zbrinjavanje građevinskog otpada definitivno se neće graditi u Podsusedu

»Galama« i prosvjedi građana dali su rezultate. Bivša cementara u Podsusedu definitivno više nije lokacija na kojoj će se graditi postrojenje za obradu građevinskog otpada. Potvrdio je to osobno gradonačelnik Milan Bandić koji je nedavno gostovao u emisiji Radio Sljemena Zagrebi po Zagrebu. »Ako ne nađemo lokaciju u administrativnim granicama Zagreba, morat ćemo izvan grada, a to ćemo morati dodatno naplatiti«, kazao je gradonačelnik u eteru Radija Sljeme.

»Ali to moramo riješiti. Vrata su otvorena za promjene, ali meni nitko ne predlaže alternativnu lokaciju. Neću spavati dok to ne riješimo i nećemo otići na godišnji odmor dok to ne riješimo«, rekao je Bandić.

Podsjetimo, gradonačelnik Milan Bandić je na prošlu sjednicu Gradske skupštine izašao s Prijedlogom Plana gospodarenja otpadom Grada Zagreba, koji nije usvojen, a prije same sjednice pred Starom gradskom vijećnicom održan je prosvjed građana koji su se usprotivili gradnji centara za gospodarenje otpadom u svojim četvrtima.

Sporne su, među ostalim, bile planirane lokacije centara za gospodarenje otpadom te je gradonačelnik Bandić bio spreman odustati od dvije predložene (od ukupno tri) lokacije – one u Obrešcici u Brezovici te u Podsusedu. No unatoč tome prijedlog PGO-a nije usvojen. Stoga je u tijeku pronalaženje novih lokacija.

Više na: https://zg-magazin.com.hr/skupstina-odbila-bandicev-prijedlog-plana-gospodarenja-otpadom/ (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni