Postavljene ploče s imenom Trga Republike Hrvatske

Postavljene ploče s imenom Trga Republike Hrvatske

Bandić je najavio vraćanje spomenika sedmorici sekretata SKOJ-a, ali i biste narodnom heroju Ivi Loli Ribaru

Ploče s imenom Trga maršala Tita u ponedjeljak su, malo iza 15 sati zamijenjene pločama Trga Republike Hrvatske. Ovako je i službeno promijenjeno ime trga kontroverznog naziva, oko kojeg su se posljednja dva desetljeća vodile brojne rasprave.

Skidanje ploča izveli su radnici Pismorada, tvrtke kojoj je inače istekao ugovor s Gradom za obavljanje ove djelatnosti, što nam je potvrdila i Patricija Tarbuk iz same tvrtke.

Male ploče s imenom Trga maršala Tita još nisu uklonjene

Skidanju ploča koje će biti dodijeljene Hrvatskom povijesnom muzeju i Muzeju grada Zagreba nazočio je i Zlatko Hasanbegović, predsjednik Odbora za preimenovanje ulica, trgova i naselja pri zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

Gradonačelnik Milan Bandić je pak najavio vraćanje spomenika sedmorici sekretata SKOJ-a, ali i biste narodnom heroju Ivi Loli Ribaru na Črnomercu. (ZG-m)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t