Postavljena spomen ploča u znak sjećanja na hrvatskog branitelja Zdravka Fiolića

Postavljena spomen ploča u znak sjećanja na hrvatskog branitelja Zdravka Fiolića

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić nazočio je danas postavljanju spomen ploče u znak sjećanja i zahvale poginulom hrvatskom branitelju Zdravku Fioliću. Spomen ploča je postavljena na pročelje društvenog doma Mala Mlaka.

„Današnje otkrivanje spomen ploče našem palom branitelju Zdravku Fioliću ne predstavlja samo ime uklesano u kamen. Ovaj spomenik nije samo znak sjećanja na ratnika za hrvatski dom. U ovih metar sa metar mramora leži povijest hrvatskog naroda i Domovinskog rata. Od Vukovara, preko Zagreba odakle je krenuo Zdravko Fiolić do Dubrovnika gdje je na Oltar Domovine položio svoj život. Položio ga je za Hrvatsku koju su naši sanjali stoljećima. Položio ga je da u slobodi i samostalnosti Hrvatske gradimo našu budućnost. Tu je pak budućnost prepustio onima koji dolaze, nama i našoj djeci. I kada navale bure i oluje, ali ne one s kojima smo se suočili 90-ih, već ove današnje oluje koje nose našu mladost izvan Hrvatske. E tada se dragi prijatelji zbog imena koja su ispisali povijest Hrvatske postavimo hrabro i čvrsto kao što su se naši branitelji postavili 90-ih“, poručio je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr.sc. Andrija Mikulić.

Zdravko Fiolić poginuo je na dubrovačkom ratištu, 11. srpnja 1992. kao pripadnik 102. brigade HV, a spomen ploču je postavilo Vijeće gradske četvrti Novi Zagreb zapad i Mjesni odbor Mala Mlaka.

Otkrivanju spomen ploče uz predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba, nazočili su: gradski zastupnik Mario Župan, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb – zapad Dražen Hrkač, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Mala Mlaka Stjepan Maravić i pripadnici 102. brigade HV-a. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni