Postavljen prvi mljekomat u Velikoj Gorici

Postavljen prvi mljekomat u Velikoj Gorici

Goričani će svakodnevno moći kupiti svježe mlijeko obitelji Kristijana Pandeka iz Sesveta, čija je farma muznih krava „PA-VITA“ smještena u Rugvici

Nakon Zagreba, gdje ih je trenutno postavljeno šest i Zaprešića, s dva mljekomata, Poljoprivredna zadruga „Proizvodi sela“ novi mljekomat postavila je u Velikoj Gorici. Goričani će putem njega svakodnevno moći kupiti svježe mlijeko obitelji Kristijana Pandeka iz Sesveta, čija je farma muznih krava „PA-VITA“ smještena u Rugvici.

„Imamo 130 muznih krava, a zajedno s podmlatkom oko 260 grla stoke. Dnevna proizvodnja je do 3000 litara mlijeka“, rekao je Pandek jučer na otvaranju. On je ujedno i najveći proizvođač mlijeka čije obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo sjedište ima na prostoru grada Zagreba.

Gordana Županac, pročelnica za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije, naglasila je kako su mljekomati svojevrstan smjer kako OPG-i mogu opstati na našim prostorima.

„Prepoznali smo poduzetničku inicijativu naših farmera i pokazali kako se udružiti u dobrim ciljevima za opstanak ruralnih prostora“, rekla je pročelnica.

Mljekomat, čiji je kapacitet 400 litara, postavljen je ispred zgrade velikogoričkih srednjih škola. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni