Postavio hrvatski rekord u skakanju padobranom

Postavio hrvatski rekord u skakanju padobranom

Emir Ekić je uspio skočiti padobranom 60 puta zaredom za manje od 12 sati

(Foto: Marko Dekanić)

Padobranac Emir Ekić uspio je u subotu, 26. lipnja 2021. na aerodromu Lučko postaviti hrvatski rekord u broju skokova padobranom te je u roku od 11 sati i 26 minuta uspio skočiti 60 puta zaredom. Ekić inače ove godine navršava 60 godina života i 30 godina bavljenja padobranstvom.

Na aerodromu Lučko u Zagrebu Emir je krenuo s prvim skokom u 07.08 sati ujutro, a zadnji 60. skok je završio u 18.34.

Skakao je s visine od 1000 metara. Prosječno vrijeme jednog skoka bilo je 10 minuta. Unutar cjelokupnog vremena za tih 60 skokova ulazi i vrijeme potrebno za zamjenu pilota i točenje goriva u avion.

Jedan od najboljih i najiskusnijih hrvatskih padobranaca ovim je podvigom želio kao vrhunac padobranske karijere postaviti hrvatski rekord u broju skokova unutar 12 sati, što mu je i uspjelo.

Cijeli poduhvat je išao prema planu iako mu se dogodilo i da mu se glavni padobran nije otvorio…

»Nakon ovih 60 skokova zaredom osjećam se malo umorno ali osjećaj zadovoljstva i ispunjenja nakon 60-tog skoka je nadmašio sav umor. Drago mi je što sam mogao ispuniti svoju želju te se nadam da će mlađe generacije hrvatskih padobranaca obarati i postavljati nove rekorde«, izjavio je padobranac.

Zahvalio se kolegama padobrancima koji su mu slagali padobrane te svim ostalima koji su mu pržili podršku pri ostvarenju ovog rekorda. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni