Poštanska marka motivom pulske Arene proglašena najljepšom na Mediteranu

Poštanska marka motivom pulske Arene proglašena najljepšom na Mediteranu

Savez poštanskih operatora mediteranskih zemalja (PUMed) održao tradicionalni izbor za najljepšu marku

Poštanska marka s motivom pulske Arene proglašena je najljepšom markom na natjecanju Saveza poštanskih operatora mediteranskih zemalja (PUMed), priopćeno je u srijedu iz Hrvatske pošte.

Nagradu je u egipatskom gradu Luxoru u ime Hrvatske pošte preuzela gđa Gordana Demšer, savjetnica za kulturu Veleposlanstva Republike Hrvatske u Arapskoj Republici Egipat.

Poštanska marka s motivom pulske Arene nastala je u suradnji s PUMed-om. Ovogodišnja tema bili su antički gradovi Mediterana. Autor marke nominalne vrijednosti 12,30 kuna je Dean Roksandić, dizajner iz Zagreba. 

Savez poštanskih operatora mediteranskih zemalja čini 19 zemalja, a Hrvatska pošta pridružila se 2015. kada je izdana prva prigodna poštanska marka PUMed s motivom hrvatske brodice bracere. Od tada je izdano još sedam poštanskih maraka na zajedničke teme i s motivima karakterističnim za hrvatski dio Sredozemlja.

Prvo natjecanje za najljepšu marku PUMed-a održano je 2019. godine, a Hrvatska pošta tada je osvojila treće mjesto s motivom dječje narodne nošnje sa Suska. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni