Postani spasilac na gradskim bazenima i jezerima

Postani spasilac na gradskim bazenima i jezerima

Traži se više licenciranih spasioca, isključivo studenata sa studentskim ugovorom

Dolaskom nove kupališne sezone na jezerima Jarun i Bundek te otvorenim gradskim bazenima, započeo je i ciklus tečajeva za osposobljavanje spasilaca koje ustanova Upravljanje sportskim objektima provodi u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem. Traži se više licenciranih spasioca, isključivo studenata sa studentskim ugovorom, muške i ženske osobe, za rad na bazenima i jezerima. Na zatvorenim bazenima spasioci su potrebni tijekom cijele godine a na otvorenim bazenima i jezerima tijekom ljetne sezone.

Tečajevi će se provoditi na bazenu Utrina i jezeru Jarun u trajanju od sedam dana a zadovoljenjem svih potrebnih uvjeta polaznici stječu Uvjerenje o osposobljenosti za spasioca na otvorenim vodama izdano od Hrvatskog Crvenog križa.

Uvjeti koje kandidat mora zadovoljiti da bi pristupio tečaju:

  • imati najmanje 18 godina
  • minimalno srednja stručna sprema ili upisan završni razred srednje škole
  • posjedovati uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti
  • znanje plivačkih tehnika (kraul i prsno)
  • plivati 400 metara za manje od 8 minuta
  • roniti 25 metara u daljinu

Testiranja kandidata održavat će se na bazenu Utrina, Kombolova 4a, tijekom cijelog svibnja svakog utorka u 10:00 i srijedom u 14:00 sati.

Spasilačka služba je tijekom kupališne sezone 2017. na Jarunu i Bundeku imala ukupno 110 intervencija od kojih 11 uspješnih spašavanja osoba iz vode ali, nažalost, i dva utapanja sa smrtnim ishodom.

Pored spašavanja utopljenika iz vode spasilačka služba je najviše intervencija imala vezano uz saniranje otvorenih ozljeda (ukupno 43 intervencije) te pomaganje osobama pod utjecajem opojnih sredstava (32 intervencije).

Više informacija i prijave na brojeve telefona 01/3658-534, 095/8011-348, www.sportskiobjekti.hr ili putem elektroničke pošte na: uso.bazeni@sportskiobjekti.hr.

Licence se mogu dobiti u Hrvatskom crvenom križu, a detaljne informacije potražite na 01/4655 814, www.hck.hr ili putem e-pošte na spasilacka-sluzba@hck.hr. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni