“Postalo je pravilo je da gradonačelnik na neželjena pitanja odgovara uvredama”

“Postalo je pravilo je da gradonačelnik na neželjena pitanja odgovara uvredama”

Zagrebački HSLS smatra da takvu retoriku gradonačelnik Bandić sve češće koristi, ne samo u komunikaciji s novinarima nego i s gradskim zastupnicima koji nisu njegovi istomišljenici

HSLS Grada Zagreba u utorak je ispred Novinarskog doma održao konferenciju za novinare na kojoj je osudio neprimjerenu izjavu gradonačelnika Milana Bandića upućenu novinarki Nove TV Ivani Pezo Moskaljov.

Naime, gradonačelnik Bandić je prošli tjedan obišao sanirano odlagalište divljeg otpada u Kozari putevima, a na upit novinarke zašto se taj problem godinama nije riješio i gdje je otpad odvezen, arogantno je odgovorio: „Da sam pametan kao vi, ja bih radio u TV Novoj”.

Zagrebački HSLS smatra da takvu retoriku gradonačelnik sve češće koristi, ne samo u komunikaciji s novinarima nego i s gradskim zastupnicima koji nisu njegovi istomišljenici.

„To je posljedica Lex šerifa, zahvaljujući kojem gradonačelnik postaje nedodirljiv. Zastupnici su na aktualnom satu Gradske skupštine vrijeđani i napadani te na taj način gradonačelnik izbjegava konkretne odgovore. Postalo je pravilo da ćete od gradonačelnika dobiti uvrede i bahati odgovor, ako mu postavite neželjeno pitanje“, rekao je Darko Klasić, gradski zastupnik HSLS-a.

Osvrnuo se i na problem divljih odlagališta otpada. Spomenuo je kako se afera odlagališta Savica Šanci provlači više od godinu dana.

„Na Savici Šanci bilo je 22 intervencije vatrogasnih postrojbi. Na niz prijava komunalnih službi Grad nije regairao”, dodao je Klasić. Podsjetio je kako je predlagao i izvanrednu sjednicu gradskog odbora na temu Savica Šanci, jer zastupnici nisu dobili odgovor o nastanku odlagališta Savica Šanci, kao ni koliko je to Zagreb koštala njegova sanacija, ni što je Grad poduzeo vezano za otpad.

Savica Šanci – lokacija divljeg odlagališta nakon sanacije u svibnju 2018. g.

„Tamo je bilo pohranjeno više od 10 tisuća tona otpada od kojih je neki i infektivni. Više je nego žalosno da gradske službe nakon tolikih intervencija vatrogasaca i policije nisu reagirale“, istaknuo je Klasić.

Na neprimjeren istup gradonačelnika Bandića prema novinarki Nove TV osvrnuo se i predsjednik zagrebačkog HSLS-a Vladimir Andrić.

„HSLS Grada Zagreba se bori protiv jednoumlja, a za slobodu, jednakost spolova. Na kojem smo nivou danas pokazao je gradonačelnik Bandić u petak odgovorivši nekulturno i bahato novinarki Nove TV na pitanja zašto se čekalo deset godina na sanaciju površine u Kozari putevima i gdje će biti odvezen otpad“, rekao je Andrić. Naglasio je kako je pitanje na koji način funkcionira odvoženje opasnog komunalnog otpada u gradu Zagrebu – “ da li možda na principu prijatelja koji na tome zarađuju i ekološki uneređuju Zagreb?”

„Postavlja se pitanje može li se išta riješiti bez gradonačelnika. Mislim da u Zagrebu imamo kvalitetne ljude koji to mogu riješiti. Postavlja se pitanje je li gradonačelnik zakon“, dodao je Andrić.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni