Pošta nabavila 20 električnih četverocikala

Pošta nabavila 20 električnih četverocikala

Hrvatska pošta proširila je svoj „zeleni“ vozni park s 20 novih električnih četverocikala, priopćeno je u ubotu, 19. rujna. Iz Hrvatske pošte pojašnjavaju da je riječ o nastavku višegodišnje nabavke električnih vozila i obnove voznog parka u skladu sa smanjenjem štetnog utjecaja na okoliš i veće energetske učinkovitosti.

U voznom parku Hrvatske pošte ukupno je 220 električnih vozila, od čega je 40 četverocikala. Domet četverocikla je 60 km s jednim punjenjem, a maksimalna brzina iznosi 45 km/h. Volumen prtljažnog spremnika je 300 l, a nosivost oko 150 kg. Uvođenje električnih vozila pridonosi smanjenju operativnih troškova flote vozila te povećanju energetske učinkovitosti. Ova vozila omogućuju bolju mobilnost u gradskim jezgrama i optimiziraju efikasnost postupnim smanjenjem vozila na fosilna goriva. Uporabom 40 električnih četverocikala za dostavu Pošta će znatno smanjiti svoj ugljični otisak jer će emisija ugljikova dioksida biti manja za čak 15,2 t.

Sredstva za nabavu 20 četverocikala na električni pogon sufinancirana su bespovratnim sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Pogledajte video: https://www.youtube.com/watch?v=yT-QtQXDbFA.

(ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni