Poslovni summit “Gradovi i regije – generatori razvoja”

Poslovni summit “Gradovi i regije – generatori razvoja”

„Ovo je prvi međunarodni događaj ovakvog tipa u Zagrebu, a brend Zagrebačkog velesajma, star 105 godina, kroz Summit ćemo iskoristiti za postavljanje nove poslovne platforme Zagreba koja će omogućiti spajanje tri značajna čimbenika investicije, industrije i usluge“, rekla je jučer na predstavljanju summita direktorica Zagrebačkog velesajma Marina Pavković

Grad Zagreb i Zagrebački velesajam biti će organizatori 1. Zagreb poslovnog summita pod nazivom „Gradovi i regije-generatori razvoja“. Summit će trajati od 17. do 20. rujna, a na njemu će osim domaćina Zagreba, sudjelovati i Rijeka, Osijek, Split, Velika Gorica, Zadar, Umag, Sinj, Novska, Petrinja, Agencija za investicije i konkurentnost, Agencija za javno-privatno partnerstvo, Regionalna energetska agencija sjeverozapadne Hrvatske, Price Waterhouse coopers, Razvojna agencija Slavonskog Broda, Institut Ruđer Bošković, Eufondia, Libusoft Cicom, Erste banka, Hypo banka, Energy recuperator, Dive turbinen, Turboden.

„Ovo je prvi međunarodni događaj ovakvog tipa u Zagrebu, a brend Zagrebačkog velesajma, star 105 godina, kroz Summit ćemo iskoristiti za postavljanje nove poslovne platforme Zagreba koja će omogućiti spajanje tri značajna čimbenika investicije, industrije i usluge“, rekla je jučer na predstavljanju summita direktorica Zagrebačkog velesajma Marina Pavković.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je kako je glavni cilj summita povezivanje poslovnih i institucionalnih cjelina, povećavanje hrvatske izvozne i investicijske konkurentnosti i uspješnog pozicioniranja u europskim i globalnim okvirima.

„Kada smo najavljivali prijeko potrebno restrukturiranje Zagrebačkog velesajma, nismo mislili samo na rentanje prostora, nego i na njegovo pretvaranje u poslovno-komunikacijsku platformu za jačanje suradnje domaćih i stranih gospodarskih subjekata, malih i srednjih poduzetnika, te općenito mjesto za poticanje gospodarske aktivnosti, konkurentnosti, izvoza i razvoja inovativnih rješenja i tehnologija“, istaknuo je Bandić.

(zg-magazin)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni