Posljednji ispraćaj Rajka Dujmića 17. kolovoza na zagrebačkom krematoriju

Posljednji ispraćaj Rajka Dujmića 17. kolovoza na zagrebačkom krematoriju

(Foto: YouTube / Snimka zaslona)

Posljednji ispraćaj hrvatskog skladatelja Rajka Dujmića, poznatog kao vođe sastava Novi fosili bit će održan u ponedjeljak, 17. kolovoza u 10 sati na Krematoriju u Zagrebu i otvoren je za javnost.

Podsjetimo, Dujmić (rođen 7. kolovoza 1954.) je preminuo 4. kolovoza 2020. od posljedica prometne nesreće.

Hrvatsko društvo skladatelja će se od svojeg redovnog člana i velikana hrvatske zabavne glazbe, dobitnika Porina za životno djelo oprostiti posebnom svečanom komemoracijom u rujnu.

U povodu objave datuma sprovoda obitelj Rajka Duijmića obratile se javnosti službenom izjavom u kojoj zahvaljuje svima na lijepim uspomenama na Rajka, na podršci u ovim teškim i bolnim trenucima, kao i svima koji su uputili izraze iskrene sućuti.

»Zahvalni smo na svim medijskim objavama koje svim generacijama otkrivaju životni put Rajka. U tim pričama dolazi do krivih nenamjernih interpretacija, pa čak i nekih neistina. Unatoč tome, ponosni smo što se Rajko prepoznaje kao velikan glazbe i govornik ljubavi. Svako njegovo djelo nastalo je u ljubavi, tuzi ili boli koju otkriva njegovu dušu i srce, ali i njegovu ranjivost«, navodi se u izjavi.

Želja obitelji je da pored lijesa ne budu počasne straže institucija i glazbenika koji se očekuju te velikog prisustva svih štovatelja njegovih djela. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni