Počeli jesenski rokovi za upise u srednje škole

Počeli jesenski rokovi za upise u srednje škole

Budućim zagrebačkim srednjoškolcima, koji se nisu uspjeli upisati u jednu od srednjih škola tijekom ljetnog upisnog roka nudi se još 1375 mjesta u Zagrebu, a u Hrvatskoj je ukupno ostalo 6 675 slobodnih mjesta. Gledamo li Zagreb, najviše čak 125 mjesta slobodno je u Privatnoj gimanziji i ekonomskoj školi Katarina Zrinski, zatim u Općoj privatnoj gimanziji, Zagrebačkoj umjetničkoj gimanziji s pravom javnosti, a kvote nisu popunile niti brojne glazbene škole.

Budući srednjoškolci danas od 15 sati imaju priliku upisati se u jednu od srednjih škola na području Hrvatske. Krajem srpnja na internetskim stranicama Nacionalnog informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole, objavljen je detaljan popis svih srednjih škola u Hrvatskoj u kojima nisu popunjene kvote za upis u ljetnom upisnom roku.

I ove su godine među budućim zagrebačkim srednjoškolcima posebno popularne neke gimnazije, ali i strukovne škole. Tako na popisu srednjih škola, koje još uvijek nisu popunile upisnu kvotu nema I. tehničke škole Tesle, V. gimnazije, X. gimnazije, XV. gimnazije poplarnije kao MIOC. Križanićeva gimanzija također je popunila sva mjesta.

Budućim zagrebačkim srednjoškolcima, koji se nisu uspjeli upisati u jednu od srednjih škola tijekom ljetnog upisnog roka nudi se još 1375 mjesta u Zagrebu, a u Hrvatskoj je ukupno ostalo 6 675 slobodnih mjesta. Gledamo li Zagreb, najviše čak 125 mjesta slobodno je u Privatnoj gimanziji i ekonomskoj školi Katarina Zrinski, zatim u Općoj privatnoj gimanziji, Zagrebačkoj umjetničkoj gimanziji s pravom javnosti, a kvote nisu popunile niti brojne glazbene škole. U Centru za odgoj i obrazovanje Dubrava također ima 53 slobodna mjesta, dok je samo jedno mjesto slobodno u Graditeljskoj tehničkoj školi, Islamskoj gimnaziji dr. Ahmeda Smajlovića, Poštanskoj i telekomunikacijskoj školi, Školi za medicinske sestre na smjeru njegovatelj, XII. gimnaziji, Zdravstvenom učilištu te u Ženskoj općoj gimnaziji Družbe sestara milosrdnica.

Detaljan popis srednjih škola u kojima još uvijek ima slobodnih mjesta za upis u jesenskom roku, pogledajte ovdje.

(V.V.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni