Posljednje reklame na Trgu

Posljednje reklame na Trgu

Dopušteno je isticanje ploča s tvrtkom, nazivom i natpisom isključivo u zoni prizemlja. Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet započeo je s uklanjanjem reklama manjih od 12 metara kvadratnih već 27. veljače, tako da su ostali još samo reklame i reklamni panoi veći od 12 metara kvadratnih.

Ostalo je još samo nekoliko reklama i reklamnih panoa na krovovima i pročeljima zgrada na Trgu bana Josipa Jelačića i Trgu Petra  Preradovića. Naime, Odlukom o komunalnom redu koju je Gradska skupština donijela u kolovozu prošle godine, zabranjeno je postavljanje reklama i reklamnih panoa na krovnim površinama, pročeljima zgrada i građevinskim skelama na Trgu bana Jelačića i Trgu Petra Preradovića. Dopušteno je isticanje ploča s tvrtkom, nazivom i natpisom isključivo u zoni prizemlja. Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet započeo je s uklanjanjem reklama manjih od 12 metara kvadratnih već 27. veljače, tako da su ostali još samo reklame i reklamni panoi veći od 12 metara kvadratnih.

„Gradski ured je podnio prijave Građevinskoj inspekciji Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja za reklame i reklamne panoe površine veće od 12 metara kvadratnih na nadležno postupanje“, objašnjava pročelnik Ureda Dinko Bilić.

Nismo dobili odgovor gdje će završiti uklonjene reklame, posebno one koje su zbog svoje dugovječnosti postale simboli Grada.

(V.Vukoje)