Poskupljuje odvoz otpada za stanove s većim brojem stanara

Poskupljuje odvoz otpada za stanove s većim brojem stanara

Višak smeća koji ne stane u kante morat će se zbrinjavati u posebne vrećice. One će se za početak moći kupiti u Čistoći, a poslije vjerojatno u svim trgovinama

Za desetak dana kreće naplata odvoza otpada po volumenu u naselju Horvati, dok će se do kraja godine uključiti i stanovnici stambenih zgrada, najavila je jučer zamjenica gradonačelnika Zagreba Sandra Švaljek.

Prema analizi Čistoće, kako prenosi Večernji list, manje račune mogu očekivati oni koji žive u stanovima ili kućama većima od 110 metara četvornih, a oni u manjim i s više članova plaćat će veće račune od dosadašnjih. Svaka će zgrada, odnosno njezin predstavnik, potpisati ugovor s Čistoćom o volumenu kante koju će koristiti za miješani otpad.

Volumeni ovise o količini željene reciklaže. Ako se stanari odluče reciklirati veću količinu otpada onda će moći dobiti manji volumen kante a tako i manje račune. Kako će se podijeliti zakupljen volumen još nije poznato.

Svaki račun bit će rezultat umnoška naknade za litru spremnika koja iznosi 0,09 s veličinom spremnika (120, 240 i 1100 litara), brojem odvoza (jednom, dvaput ili tri puta tjedno), te PDV-om od 1,25 kuna. Višak smeća koji ne stane u kante morat će se zbrinjavati u posebne vrećice. One će se za početak moći kupiti u Čistoći, a poslije vjerojatno u svim trgovinama. Cijena i prodajna mjesta objavit će se kad iznosi budu službeni, objasnili su u Gradu i Čistoći. (zgm)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni