Posjet olimpijaca razveselio branitelje

Posjet olimpijaca razveselio branitelje

Sportaši su naglasili da njihova podrška braniteljima proizlazi, isključivo iz zahvalnosti za sve što su učinili za građane Republike Hrvatske, a ne iz bilo kakve političke pripadnosti. Poručili su da će i dalje pomagati braniteljima, te da nipošto ne žele da se njihov susret politizira i svojata

Predstavnici Hrvatskog kluba olimpijaca i članice Bedema ljubavi jučer su izrazili potporu 100-postotnim hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata i braniteljima Republike Hrvatske koji prosvjeduju ispred Ministarstva branitelja.

Branitelje su posjetili dr.sc. Damir Škaro, glavni tajnik Hrvatskog kluba olimpijaca, Danira Bilić, Dubravko Šimenc, Perica Bukić i Franjo Arapović.

Prosvjednike je razveselio i dirnuo posjet poznatih sportaša. Naglasili su da bi i danas, bez obzira na sve, jednako i bez razmišljanja krenuli u obranu Hrvatske.

„Osvajali smo medalje za sve vas i nas. Danas se borite ovdje, a mi smo i dalje uz vas“, poručio je Dubravko Šimenc.

Olimpijci su se prisjetili tužnih, ratnih vremena. Uz riječi podrške, zahvale i neizmjernog divljenja, svima koji su dali svoje živote i zdravlje za samostalnost i slobodu Hrvatske, predstavnici olimpijaca su, uoči nadolazećeg adventa, perioda koji simbolizira nadu, budućnost i iščekivanje bolje budućnosti, poželjeli su svim prosvjednicima, što brže rješenje problema, te da nadolazeće blagdane provedu u krugu obitelji i prijatelja u svojim domovima.

olimpijci-braniteljiFranjo Arapović zahvalio je braniteljima što su svojim trudom i mukom omogućili hrvatskim sportašima da 1992. godine, prvi put nastupe na Svjetskim olimpijskim igrama pod hrvatskom zastavom: „Meni je osobno veliko zadovoljstvo biti danas ovdje i dati potporu ljudima koji su dali najviše za Hrvatsku. Mi sportaši osjećamo veliku zahvalnost što smo zahvaljujući njima imali prilike boriti se za Hrvatsku na sportskom terenu i na taj način promovirati našu domovinu.“

Dr. sc. Damir Škaro naglasio je temeljnu važnost žrtve hrvatskih branitelja: „Hrvatski sportaši zahvalni su hrvatskim braniteljima, ponajviše ratnim vojnim invalidima koji su dali najviše što su mogli: svoj životu, dali su dio svog tijela za neovisnu i slobodnu Hrvatsku. Branitelji su nam omogućili natjecanje pod hrvatskom zastavom, predstavljanje Republike Hrvatske u svijetu. Omogućili nam da sve, što često uzimamo zdravo za gotovo, radimo u miru i slobodi, u vlastitoj zemlji.“

„Odazvali smo se pozivu branitelja, prije svega zato što smo željeli pokazati da doista cijenimo žrtvu koju su branitelji dali s ciljem neovisnosti Republike Hrvatske, a nama pružili mogućnost da se borimo i osvojimo medalje pod hrvatskom zastavom“, rekla je Danira Bilić.

„Osvajali smo medalje za sve vas i nas. Danas se borite ovdje, a mi smo i dalje uz vas“, poručio je Dubravko Šimenc.

Sportaši su naglasili da njihova podrška braniteljima proizlazi, isključivo iz zahvalnosti za sve što su učinili za građane Republike Hrvatske, a ne iz bilo kakve političke pripadnosti. Poručili su da će i dalje pomagati braniteljima, te da nipošto ne žele da se njihov susret politizira i svojata. Hrvatski sportaši su uvijek nastojali, a uvijek će i nastojati pomagati i podržavati sve one kojima je pomoć potrebna, posebice branitelje koji su zadužili ne samo našu, već i sve generacije koje dolaze. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni