Posebna regulacija prometa za Dan Svih Svetih

Posebna regulacija prometa za Dan Svih Svetih

U želji da blagdan Svih svetih protekne kako i priliči našemu gradu pozivaju se sugrađani da do počivališta svojih najmilijih dolaze organiziranim linijama javnog prijevoza

I ove godine Grad Zagreb je u povodu Dana svih svetih, 31.10., 1.11. i 2.11., osigurao besplatan prijevoz autobusima na izvanrednim linijama prema većim gradskim grobljima.

Kao i ranijih godina, u zonama groblja na snazi su uobičajeni režimi ograničenja prometa, tako da je pristup u te zone omogućen samo vozilima ZET-a, TAXI vozilima, vozilima invalida i onima s posebnom dozvolom.

U želji da blagdan Svih svetih, dan kada se prisjećamo voljenih koji nisu više s nama, protekne kako i priliči našemu gradu,pozivaju se sugrađani da do počivališta svojih najmilijih dolaze organiziranim linijama javnog prijevoza.

Privremena regulacija prometa u zonama glavnih gradskih groblja, provodit će se od 25.10. do 2.11.2015.g., ovisno o pojedinim grobljima.

Na dane 31. 10. i 1. 11. 2015. u svim ovim zonama biti će na snazi uobičajeni stroži režim ograničenja prometa.

Pristup u zone zabrane i ograničenja prometa biti će omogućen samo vozilima ZET-a, TAXI vozilima, vozilima invalida i vozilima s posebnom dozvolom, sukladno postavljenoj regulaciji prometa.
• ZONA MIROGOJ

U nedjelju 25.10. i ponedjeljak 2. 11. 2015. godine od 7:30 do 22:00 sata:

– zabrana prometa motornim vozilima osim redovnih autobusnih linija ZET – a, taksi vozila i vozila s posebnom dozvolom Mirogojskom cestom od Remetske ceste do rotora i Alejom Hermana Bollea.
U subotu 31. 10. i nedjelju 01. 11. 2015. godine, od 7.30 do 22.00 sata:

– zabrana prometa uspostavit će se u Aleji H. Bollea, Mirogojskom od Rockefellerove do  Aleje Hermana Bollea, te Remetskom cestom i Kamenitim stolom, za sva vozila osim vozila ZET-a, autotaksi vozila i vozila s posebnom dozvolom.

– prijevoz autobusima biti će iz Bijeničke ulicom H. Bollea do polaznog stajališta kod mrtvačnice i Mirogojskom u povratku, a autobusi za Krematorij će se zaustavljati na autobusnom stajalištu uz arkade, te će nastaviti Mirogojskom preko Remetske do Krematorija.

– promet autotaksi vozilima do Mirogoja biti će dozvoljen samo iz smjera Mirogojske i ulicom H. Bollea u smjeru Bijeničke.

– autotaksi vozilima zabranjeno je skretanje lijevo Remetskom cestom iz smjera Krematorija prema arkadama na Mirogoju. Iz smjera Krematorija, u zoni raskrižja Remetska/Mirogojska obavezno je kretanje ravno – u smjeru prema jugu.

– autotaksi vozila i vozila s posebnom dozvolom moći će se kretati Remetskom od Mirogojske do  južnog ulaza u parkiralište kod Krematorija te kroz parkiralište prema sjeveru, a vozila iz  pravca sjevera (Kameniti stol) moći će ući na sjeverni ulaz parkirališta.

• ZONA KAPTOL

U subotu, 31. 10. i u nedjelju 1. 11. 2015. od 7.30 do 22.00 sata, zabrana prometa uspostavit će se ulicom Kaptol.

U ulici Nova Ves, od Vrančićeve do Degenove, uvodi se jednosmjeran promet u smjeru prema jugu i biti će u cjelodnevnoj primjeni tijekom 31. 10. i 1. 11. 2015. godine. Lijevo skretanje iz Ribnjaka u Degenovu biti će zabranjeno.

• ZONA SREBRNJAK

U subotu, 31. 10. 2015. i nedjelju 1. 11. 2015., od 7.30 do 21.00 sat, uvest će se sljedeća ograničenja:

Zabrana prometa uspostavit će se Bijeničkom od Srebrnjaka do Laščinske kbr.144, te Laščinskom, od Laščinskog Borovca do Bijeničke.
Jednosmjeran promet uvodi se u Bijeničkoj, od Aleje H.Bollea do Srebrnjaka (smjer sjever), kao i u ulici Srebrnjak od Bijeničke do kružnog toka na Petrovoj.

Desno skretanje iz kružnog toka kod Petrove u ulicu Srebrnjak biti će zabranjeno.

Zabranjuje se parkiranje na Bijeničkoj od Aleje H. Bollea do ul. Srebrnjak.

• ZONA MIROŠEVEC

U subotu, 31. 10. 2015. i nedjelju 1. 11. 2015., od 7.30 do 20.00 sati, uvest će se sljedeća ograničenja:

Zabrana prometa uvodi se u R. Kolaka od Ljubijske do Grižanske, u Grižanskoj, od ul. Mirka Deanovića do R. Kolaka,u Aleji tišine, Mirnoj ulici, Mramornom prilazu, u zoni raskrižja Oporovečka, R. Kolaka, Grižanska, te na raskrižjima svih ulica koje izlaze na Grižansku između Malekove i R. Kolaka, Novačkom od Potočke do ulice Pesteri, osim za vozila ZET-a, autotaksi vozila i vozila s posebnom dozvolom.

• ZONA MARKOVO POLJE

U subotu, 31. 10. 2015. i nedjelju 1. 11. 2015., od 6.00 do 20.00 sati biti će zabranjen promet Vugrovečkom od Varaždinske do Markovog polja i u Aleji mira.

Pristup u zone zabrane i ograničenja prometa biti će omogućen samo vozilima ZET-a, TAXI vozilima, vozilima invalida i vozilima s posebnom dozvolom.

JAVNI PRIJEVOZ

U subotu 31. 10. 2015. tramvajski promet će se odvijati po subotnjem voznom redu s uvođenjem tramvajske linije 8 s 5 tramvaja.

U nedjelju 1. 11. 2015. (BLAGDAN SVIH SVETIH) tramvajski promet će se odvijati po nedjeljnom voznom redu s pojačanjem tramvajskih linija: broj 4, 6, 7, 8, 11, 12, 14 i 17, prema posebnom voznom redu.

Posebnu organizaciju autobusnog prijevoza ZET-a, na dane 31. 10. i 1. 11. 2015., možete provjeriti na linku.
Regulacija prometa – Svi sveti – stroži režim – (pdf format)
Regulacija prometa – Svi sveti – blaži režim – (pdf format)

(zagreb.hr/zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni