Posebna regulacija prijevoza na Sisvete

Posebna regulacija prijevoza na Sisvete

Tijekom posebne prometne organizacije, 31. listopada, 1. i 2. studenoga, prijevoz će na izvanrednim autobusnim linijama biti besplatan

Iz ZET-a poručuju kako su u potpunosti spremni za izvanrednu organizaciju prijevoza na dan uoči, kao i na sam blagdan Svih svetih te na Dušni dan. Od početka se tjedna prati prometna situacija na linijama čije trase uobičajeno prolaze uz veća gradska groblja, a prema potrebi uključuju se u promet i dodatni prijevozni kapaciteti. Posebna regulacija prijevoza na snazi će biti u petak, subotu i nedjelju, odnosno 31. listopada te 1. i 2. studenoga. Tramvajske i autobusne linije koje prolaze ili dovode do zona većih gradskih groblja bit će pojačane, a uspostavit će se i izvanredne autobusne linije.

Tramvajski promet

U petak, 31. listopada, tramvajske linije prometovat će prema uobičajenom voznom redu radnog dana, a linije će se prema potrebi i mogućnostima pojačati dodatnim kapacitetima.

Na blagdan Svih svetih, 1. studenoga, kao i na Dušni dan, 2. studenoga, na linijama 2, 5, 9, 13 i 15 primjenjivat će se nedjeljni vozni red, ujedno će se u promet uključiti i tramvajska linja 8, dok će na linijama 4, 6, 7, 11, 12, 14 i 17 prometovati veći broj tramvaja u odnosu na uobičajeni nedjeljni raspored. Kada broj putnika bude to zahtijevao, uspostavljat će se dodatno tramvajsko stajalište na samom početku Ilice.

Autobusni promet

Prema gradskim grobljima ZET već uključuje dodatne autobuse na redovne linije, ovisno o priljevu putnika.

U petak, subotu i nedjelju, 31. listopada, 1. i 2. studenoga, vozit će i autobusi izvanrednih linija:

Kaptol – Mirogoj,

Kaptol – Krematorij,

Kvaternikov trg – Srebrnjak,

Dubrava – Miroševec,

Dubec – Markovo Polje i

Podsused-centar – Poljanica – Gornja Bistra.

Prijevoz do Mirogoja i Krematorija

Izvanredne autobusne linije Kaptol – Mirogoj i Kaptol – Krematorij bit će uspostavljene u petak, 31. listopada te u subotu i nedjelju, 1. i 2. studenoga, od 8 do 20 sati. Na liniji Kaptol – Mirogoj autobusi će voziti u vremenskim razmacima od jedne do tri minute bez usputnog zaustavljanja, a na liniji Kaptol – Krematorij autobusi će kretati odmah nakon popunjenja, uz usputno zaustavljanje na stajalištu redovnih linija, u neposrednoj blizini arkada u zoni kružnog toka na Mirogoju. Prema Kaptolu autobusi će se usputno zaustavljati i na Mirogoju, odnosno privremeno uspostavljenom stajalištu na Remetskoj cesti, sjeverno od raskrižja s Mirogojskom cestom.

Izvanredna autobusna linija Kvaternikov trg – Srebrnjak prometovat će također u petak, 31. listopada te u subotu i nedjelju, 1. i 2. studenoga, od 8 do 20 sati. Autobusi će kretati svakih pet do sedam minuta.

Privremene obustave i izmjene autobusnih linija

U petak, subotu i nedjelju, 31. listopada, 1. i 2. studenoga, od 8 do 20 sati, zbog posebne regulacije prometa obustavljaju se linije: 106 Kaptol – Mirogoj – Krematorij, 201 Kaptol – Kvaternikov trg i 238 Kaptol – Kozjak,

U petak, 31. listopada te subotu i nedjelju, 1. i 2. studenoga, od 8 do 20 sati, linije 203 (Svetice – Vinec – Krematorij) i 226 (Svetice – Kaptol) bit će skraćene do Remeta.

Autobus linije 207 Srebrnjak – Rim – Srebrnjak vozit će na relaciji Kozjak – Rim – Kozjak i to djelomično izmijenjenom trasom: Kozjak – Rebar – Laščinska – Bijenička – uobičajenom trasom do raskrižja s Laščinskom – Rebar – Kozjak.

Tijekom posebne regulacije prometa, od petka 31. listopada, od 8 sati, do nedjelje, 2. studenoga, do 20 sati, mijenja se trasa redovne autobusne linije 105 (Kaptol – Britanski trg). Prema Britanskom trgu autobusi će voziti na relaciji Kaptol, Zvonarnička, Degenova, Ulica Medveščak, Gupčeva zvijezda, Vrančićeva i dalje svojom uobičajenom trasom. Uspostavit će se i privremeno stajalište u Vrančićevoj ulici, u zoni raskrižja s Medvedgradskom ulicom. U smjeru Kaptola autobusi će voziti redovnom trasom.

Prijevoz do Miroševca

Izvanredna autobusna linija Dubrava – Miroševac vozit će 31. listopada, 1. i 2. studenoga od 8 do 19 sati, a autobusi će kretati svake dvije do tri minute, bez usputnog zaustavljanja.

U petak, 31. listopada te subotu i nedjelju 1. i 2. studenoga, od 8 do 19 sati, linije 206 (Dubrava – Miroševac) i 210 (Dubrava – Studentski grad – Klin) biti će obustavljene.

Istovremeno linija 223 (Dubrava – Trnovčica – Dubec), zbog posebne regulacije prometovat će izmijenjenom trasom. Autobusi će voziti uobičajenom trasom do Koledinečke, a zatim Dankovečkom, Ulicom Dubrava do terminala Dubrava. Napominjemo, kako će iz Dubrave autobusi polaziti s prvog perona.

Prijevoz do Markovog polja

Izvanredna autobusna linija Dubec – Markovo polje prometovat će u petak 31. listopada, od 12 do 18.30 sati te u subotu i nedjelju, 1. i 2. studenoga, od 7.30 do 18.30 sati.

Ostale autobusne linije

U subotu i nedjelju, 1. i 2. studenoga, autobusne linije 230 (Dubrava – Granešinski Novaki) i 125 (Črnomerec – Gornje Vrapče) bit će pojačane s dodatnim autobusima.

U petak, 31. listopada, subotu, 1. studenoga i nedjelju, 2. studenoga, linija 182 (Trg mladosti – Groblje Zaprešić – Šibice) od 8 sati prometovat će izravno do Šibica, a ujedno će se uspostaviti izvanredna autobusna linija 181 (Trg mladosti – Groblje Zaprešić) koja će od 8 do 20.45 sati voziti svakih 30 minuta.

Autobusna linija 177 (Črnomerec – Poljanica – Gornja Bistra) bit će pojačana izvanrednom autobusnom linijom 198 Susedgrad – Poljanica – Gornja Bistra, na kojoj će voziti autobus s polaskom svakih 90 minuta sa stajališta Podsused-centar. Autobusi linija 172, 176 i 177 zaustavljat će se i na stajalištu Aleja Bologne/Gospodska, od 8 do 20 sati.

Na blagdan Svih svetih, u subotu, 1. studenoga i nedjelju, 2. studenoga, na redovnim autobusnim linijama primjenjivat će se nedjeljni vozni red koji će se, prema potrebi, pojačavati pričuvnim prijevoznim kapacitetima.

Stanje u prometu moći će se pratiti na službenoj internetskoj stranici ZET-a. Telefonske informacije o stanju u prometu na području posebne prometne regulacije moći će se dobiti na besplatnom telefonskom broju 0800 200 060. Kontakt centar radit će na dane uoči, kao i na sam blagdan Svih svetih te na Dušni dan, od 7 sati.

Tijekom posebne prometne organizacije, 31. listopada, 1. i 2. studenoga, prijevoz će na izvanrednim autobusnim linijama biti besplatan. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni