Posao iz snova: Zaposlenicima nudi postotak od ukupne zarade i neograničeni godišnji

Posao iz snova: Zaposlenicima nudi postotak od ukupne zarade i neograničeni godišnji

(Foto: Rocketwerkz)

Rocketwerkz, studio za izradu video igara sa sjedištem u Novom Zelandu privlači potencijalne zaposlenike iz cijeloga svijeta. Razlog? Ljudima koji postanu dio njihova tima nudi se neograničeni plaćeni dopust, udio u zaradi tvrtke te potpuno fleksibilno radno vrijeme, piše The Guardian.

Vlasnik Rocketwerkza Dean Hall, ujedno i glavni dizajner popularne igre o preživljavanju Zombie Apokalipse DayZ, smjestio je svoju tvrtku u noveozelandskom Dunedinu jer su tamo nekretnine jeftinije, a razvojne tvrte su dio gradskog identiteta.

Privlačna radna atmosfera u Rocketwerkzu privlači talente iz cijelog svijeta pa Halla dnevno putem Facebooka prima 300 molbi za posao. Zanimljivo je da Hall kao vlasnik može imati samo 10 % veću plaću od drugog najplaćenijeg zaposlenika.

U Rocketwerkzu su se još prošle godine počele primjenjivati zanimljive metode za borbu protiv stresa u industriji poznatoj po dugačkim i napornim radnim danima. Zaposlenici su se mogli opuštati u društvu mačaka dok su se svakog petka u poslijepodnevnim satima mogli baviti sportom ili igrati igrice…

»Naši zaposlenici imaju pravo na u Novom Zelandu standardni dopust od četiri tjedna, ali po potrebi uz to mogu uzeti i neograničeni dopust. Vrijeme provedeno u vojsci me naučilo da su ljudi najvredniji dio svake tvrtke«, rekao je Hall, bivši časnik novozelandskog ratnog zrakoplovstva. On smatra da zaposlenici mogu dati veći doprinos na poslu kada u privatnom životu nemaju većih problema. »Dajući zaposlenicima neograničeno vrijeme da riješe bilo koji problem koji možda imaju u svojim životima osiguravamo da će svoje radno mjesto vezati uz pozitivne emocije«, dodao je. (zg-magazin)