Porsche za pet

Porsche za pet

»Porsche macan« prvi je model njemačkog proizvođača koji je podvrgnut Euro NCAP-ovom rigoroznom testu sigurnosti vozila. Riječ je o luksuznom SUV-u koji je gabaritima i konceptom sličan »Audiju Q3«, predstavljenom krajem 2013. godine.

»Macan« je testiran u prosincu prošle godine, a prilikom ispitivanja na automobilu je isključen autonomni sustav za pomoć pri naglom kočenju (AEB) – sigurnosni dodatak koji prati rastojanje s automobilom ispred te samostalno uključuje kočnice ako procjeni da bi inače moglo doći do sudara. To je učinjeno kako bi se provjerila strukturna čvrstoća i sigurnost samog automobila, u čemu ovaj »porsche« nije razočarao – ne samo da je osvojio pet Euro NCAP zvjezdica, već je ostvario i jedan od najboljih rezultata na tom testiranju uopće: 88 % za odrasle, 87 % za djecu, 60 % za pješake i 66 % za sigurnosne sustave.

Na testiranjima koja su istovremeno provedena pet zvjezdica su dobili još i »kia sorento«, »land rover discovery sport« i »lexus NX« u klasi SUV vozila te »volkswagen passat«, »ford mondeo« i »subaru outback« među limuzinama srednje klase. (zgm)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni