Porsche: Paul Walker je poginuo (i) zbog naknadnih preinaka na “carreri GT”

Porsche: Paul Walker je poginuo (i) zbog naknadnih preinaka na “carreri GT”

Nakon što je kćer glumca Paula Walkera, zvijede serijala Brzi i žestoki, zbog prometne nesreće u kojoj je 30. studenoga 2013. poginuo njen otac, podigla tužbu protiv Porschea, prošlog je tjedna stigao i odgovor od njemačkog proizvođača sportskih automobila koji, očekivano, odbacuje bilo kakvu vlastitu odgovornost za nesreću.

Štoviše, u Porscheu tvrde da su se Walker kao suvozač i Roger Rodas za upravljačem svjesno upustili u opasnu vožnju te da je originalni »porsche carrera GT« iz 2005. bio isporučen u besprijekornom stanju, ali da su na automobilu naknadno napravljene preinake s kojima proizvođač nema nikakve veze. Uz to, u Porscheovom odgovoru napominje se i da je automobil bio nepropisno vožen, odnosno »zloupotrebljavan«, ali i »nemarno održavan«.

U svom obrazloženju koje se proteže na sedam stranica, navodi se da su upravo sporne preinake na automobilu doprinijele glumčevoj smrti. Podsjetimo, odvjetnici koji zastupaju Meadow Rain Walker u tužbi navode da je njezin otac poginuo jer je automobilu nedostajalo potreban elektronički sustav kontrole stabilnosti, a on je ostao zarobljen u zapaljenom autu zbog neispravnih sigurnosnih pojaseva. U svom odgovoru od 12. studenoga, u Porscheu koji je u Volkswagenovom vlasništvu konstatiraju i kako je automobilom upravljao iskusni vozač automobilskih utrka koji je znao koliko to može biti opasno.

Tvrde da je Walker svjesno i dobrovoljno preuzeo sve rizike takve vožnje i zbog toga smatraju da se sukladno tome treba smanjiti tražena odšteta. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni