Poraz od Senegala

Poraz od Senegala

U posljednjoj minuti utakmice, Hrvatska je imala priliku za izjednačenje, no trice su promašili Bojan Bogdanović i Damjan Rudež. Na pola koša zaostatka smanjio je Lafayette. Senegalci u nastavku pogađaju slobodna bacanja, no u napadu promašuje Krunoslav Simon.

U trećem kolu Svjetskog prvenstva u košarci naši su reprezentativci izgubili protiv reprezentacije Senegala. Naši su reprezentativci dobro otvorili utakmicu i vrlo brzo došli su do prednosti od 13:7. No, vrlo brzo igra naših u napadu više nije bila na željenom nivou. Šut za tricu u prvom poluvremenu bio je 2 od 10. Naši su se mučili i u obrani sa Senegalcima, dopuštajući lagane prodore prema košu, ali i veliki broj skokova u napadu.

Na poluvrijeme su Senegalci otišli na odmor s prednošću od 32:41. U trećoj četvrtini naši su donekle uspjeli zaustaviti napadačke skokove Senegalaca, no najviše muke zadavao im je Gorgui Dieng. Naš šut za tricu nije bio na razini, od 26 pokušaja zabili smo samo 7, dok su Senegalci također zabili 7 trica, no iz 15 pokušaja. Neraspoloženi su bili i naši razigravači Oliver Lafayette i Roko Leni Ukić. Lafayette je postigao pet koševa, a Ukić tri.

U posljednjoj minuti utakmice, Hrvatska je imala priliku za izjednačenje, no trice su promašili Bojan Bogdanović i Damjan Rudež. Na pola koša zaostatka smanjio je Lafayette. Senegalci u nastavku pogađaju slobodna bacanja, no u napadu promašuje Krunoslav Simon. U posljednjoj sekundi Rudež pogađa tricu, za 75:77, no do kraja je ostalo svega 0.2 sekunde. Nedovoljno za preokret, Senegalci slave pobjedu od 75:77.

Unatoč porazu, naši reprezentativci još uvijek imaju priliku osvojiti prvo mjesto u skupini. Pred njima je susret u srijedu protiv reprezentacije Grčke, a dan poslije čeka ih utakmica protiv Portorika.

(zg-magazin; Foto:www.fiba.com)