Poraz od Francuza, kraj za naše košakaše

Poraz od Francuza, kraj za naše košakaše

Svoju dominaciju Francuzi su nastavili i u trećoj četvrtini, a naš izbornik Jasmin Repeša vrlo je brzo morao pozvati minutu odmora. Niti to nije motiviralo naše košarkaše, tako da su u nastavku Francuzi samo povećavali svoju prednost. Naši nisu imali rješenje za raspoložene Nicolasa Batuma i Evana Fourniera.

U susretu osmine finala na Svjetskom prvenstvu sve je počelo dobro za našu reprezentaciju. Prva četvrtina bila je u znaku hrvatskih košarkaša, a u jednom trenutku naši su napravili seriju od 0:10. Najraspoloženiji u redovima naše reprezentacije bio je trojac Ante Tomić, Bojan Bogdanović i Dario Šarić. Prva četvrtina završila je razultatom 7:15 za naše košarkaše. Naši su doslovno zatvorili sve prilaze košu, bila je to odlična obrana koja je rezultirala time da su Francuzi uspjeli postići samo sedam koševa.

No, već u drugoj četvrtini Francuzi su našli rješenje za našu obranu, a greškama u napadu naši su istopili prednost koju su imali na kraju prve četvrtine. Svi pokušaji Krunoslava Simona i Roka Lenija Ukića završavali su na obruču, a loša realizacija šuta dovela je do toga da smo u drugoj četvrtini postigli samo sedam koševa. Rezultat na kraju druge četvrtine bio je 23:22 za Francusku.

Svoju dominaciju Francuzi su nastavili i u trećoj četvrtini, a naš izbornik Jasmin Repeša vrlo je brzo morao pozvati minutu odmora. Niti to nije motiviralo naše košarkaše, tako da su u nastavku Francuzi samo povećavali svoju prednost. Naši nisu imali rješenje za raspoložene Nicolasa Batuma i Evana Fourniera. Treću četvrtinu dobili su Francuzi rezultatom 46: 34. U posljednjoj četvrtini naši su se probudili. Raspoloženi su bili Bogdanović i Tomić, no nažalost u obrani smo i dalje bili neodlučni što su Francuzi vješto koristili, sprečavajući naše košarkaše da se ozbiljnije približe. Raspoloženog Tomića tri minute prije kraja susreta izbornik Repeša je zamjenio s Lukom Žorićem. Na semaforu je bilo 54 sekunde do kraja utakmice kada je Bogdanović zabio tricu za 66:64. Francuzi su imali napad, a naši su se uspjeli obraniti. Bogdanović se 20 sekundi prije kraja odlučio za tricu na minus dva Hrvatske, no nažalost ovaj puta nije pogodio. Za konačnih 68:64 Francuske s linije slobodnih bacanja pogodio je Thomas Huertel.

Nažalost to je bio kraj za naše košarkaše na ovom Svjetskom prvenstvu. Na ovom Prvenstvu Hrvatska posebno na poziciji razigravača, nije imala raspoložene igrače, a jedini raspoloženi igrač u svakoj utakmici naše reprezentacije bio je Bogdanović. Nedovoljno za neki bolji rezultat i plasman.

U ostalim susretima osmine finala prolaz u četvrtfinale su osigurale reprezentacije Španjolske, Brazila, SAD-a, Srbije, Slovenije, Turske i Litve.

(zg-magazin; Foto:www.hks-cbf.hr)