Popularizacija boksa: Slavonci dobili regionalni boksački tim

Popularizacija boksa: Slavonci dobili regionalni boksački tim

Slavonija tim već u petak ima svoj prvi međunarodni nastup u Pragu sa češkom prvom postavom, a slijede i nastupi u međunarodnoj boksačkoj ligi

Neumorni predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak ovog je vikenda u vukovarskom hotelu Lav najavio početak novog projekta predstaviviši Slavonija tim – regionalni boksači tim sastavljen od boksača iz sjeverozapadne Hrvatske. Na inicijativnom sastanku, na kojem je prezentirao i svoj osobni dar trenirke i majice za članove tima, potvrđena je suradnja klubova iz tog dijela Lijepe Naše.

»Naš je zadatak da u svim dijelovima Hrvatske podignemo boks. Nakon Zagreba, sada krećemo sa projektom Slavonija tima koji već u petak ima svoj prvi međunarodni nastup u Pragu sa češkom prvom postavom te nastupi u međunarodnoj boksačkoj ligi. Slijedi ista akcija u Dalmaciji sa kreiranjem tima, kojima ću na isti način pomoći«, rekao je Bono Bošnjak, koji se nimalo ne štedi ni vremenski ni financijski.

Glavna okosnica Slavonija tima su Predsjednik tima General Mladen Mikolčević (BK Osijek), Dopredsjednik Nikola Volarević (BK Vukovar) i Izbornik Matej Matković (BK Osijek). Uz boksače iz ovih klubova pojačanja stižu iz BK Gracijana iz Požege, BK Davida iz Koprivnice te su najavljena uključenja boksača iz Slavonskog Broda i Nove Gradiške. Simbolično je bilo i mjesto početka ove akcije – Vukovar – grad ikona hrvatske borbe, koji ima dugu i uspješnu boksačku tradiciju. (zg-magazin)