Popis slobodnih gradskih prostora bit će dostupan na internetu

Popis slobodnih gradskih prostora bit će dostupan na internetu

Župan je ocijenio kako bi se time značajno poboljšala iskorištenost gradskih prostora što je pozdravio i gradonačelnik Bandić

(Foto: Boris Jagačić)

Gradski zastupnik Dominik Etlinger (SDP) bio je jedan od najaktivnijih na aktualnom satu današnje sjednice Gradske skupštine. Osim o nabavci novih automobila, Etlinger je potegnuo pitanje i oko upravljanja gradskom imovinom ocijenivši je – »lošom« jer mnogi prostori nisu stavljeni u funkciju što za Grad predstavlja trošak i neiskorišteni potencijal. Uz to, postupak dodjele gradskih prostora nazvao je »netransparentnim«.

Gradonačelnik Milan Bandić je pak odvratio kako izvještaj Središnjeg ureda za upravljanje državnom govori suprotno od Etlingerovih tvrdnji. »Dobili smo prolaznu ocjenu, ali nisam zadovoljan«, rekao je te napomenuo da je dodjela transparentna. »Ako znate za neki konkretni primjer, da neki stan ili prostor nije dodijeljen u skladu sa zakonom, vaša je dužnost da to prijavite nadležnim institucijama«, poručio je Bandić.

Mario Župan (HDZ) je govoreći o istoj temi predložio da se na mrežnim stranicama Grada Zagreba objavi popis iznajmljenih i praznih poslovnih gradskih prostora uz napomenu u koju se namjenu koriste, odnosno mogu iznajmiti. Ocijenio je kako bi se na taj način značajno poboljšala njihova iskorištenost što je pozdravio i gradonačelnik Bandić. »Moram priznati da se čudim zašto to već do sad nije napravljeno. To će već sutra biti objavljeno na web stranici Grada Zagreba«, najavio je.

Dan Špicer (SDP) podsjetio je na nedavne incidente koji su se dogodili u Zagrebu: »Pijani vozač usmrtio je troje pješaka, imali smo pucnjavu na Peščenici, likvidaciju na Trnju, propucana stakla na dva tramvaja u Maksimiru«. Podsjetio je na »rasno motivirane napade« na Rome – romski vrtić na koji je bačena bomba i podmetanje požara na kući romske obitelji u Kozari putevima.

»Policija do danas nije predočila nikakve rezultate istraga. Gradonačelniče, od vas tražim da od policije i ostalih nadležnih službi zatražite očitovanje o sigurnosti građana Grada Zagreba«, poručio je Špicer.

»Nakon vašeg izlaganja ozbiljno razmišljam o odlasku iz Zagreba, barem dok se situacija ne smiri… Bio sam na zgarištu, sklonili smo ljude na sigurno, a što se tiče ostalih stvari pustimo policiju da odradi svoj posao. Da minimaliziramo problem bilo bi opasno, no preuveličavati ga – to je još opasnije«, odgovorio je Bandić ustvrdivši kako se nije radilo o ciljanom napadu na Rome.

Potpredsjednika Skupštine Andriju Mikulića (HDZ) zanimali su troškovi odvjetničkih i javnobilježničkih ureda za Grad Zagreb, a gradonačelnik mu je poručio da će dobiti pisano obrazloženje s troškovnikom. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni