Ponovno uspostavljena autobusna linija Krapina-Zagreb

Ponovno uspostavljena autobusna linija Krapina-Zagreb

S današnjim danom, 3. prosinca 2018. godine, ponovno je uspostavljena direktna autobusna linija od Krapine do Zagreba. Polazak iz Krapine je je u 06:30 sati, a povratak u 16:30 sati s Autobusnog kolodvora Zagrebu. Također, za vrijeme održavanja Adventa u Zagrebu vozit će posebna, besplatna, linija subotom i nedjeljom – s polaskom u 15:00 sati iz Krapine, a povratak je sa zagrebačkog Autobusnog kolodvora u 21:00 sat.

Prije današnjeg polaska autobusa u Krapini, putnike je na krapinskom autobusnom kolodvoru pozdravio župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. Među putnicima u autobusu bili su gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, saborska zastupnica Marija Puh, predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, načelnik Općine Radoboj Anđelko Topolovec i načelnik Općine Veliko Trgovišće Robert Greblički.

»Drago nam je što je opet uspostavljena ova dnevna linija za Zagreb, ali je još puno manjih općina bez ikakvoga javnog prijevoza. U proračunu za 2019. smo osigurali sredstva za sufinanciranje takvog prijevoza, a na sastanku koordinacije svih načelnika i gradonačelnika to je jedna od glavnih tema«, izjavio je župan Kolar.

»Nakon Adventa moramo dogovoriti još redovitih linija dok se ne realizira projekt integriranog prijevoza«, izjavio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić dodavši da su Zagreb i Zagorje usko vezani i da ih javni prijevoz treba još čvršće povezati. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni