Ponovno otvaranje KIC-a

Ponovno otvaranje KIC-a

„Iako KIC postoji već desetljećima i ima značajnih rezultata, smatramo da je poželjno još jednom ukazati na njegove višestruke potencijale. Ovim činom kanimo KIC još jednom otvoriti, ne svečano nego radno, staviti ga u opticaj, provjetriti prostore, provjeriti ulogu socijalnog središta i oživjeti ambijente kroz suradnju umjetnika raznih medija i raznih poetičkih opredjeljenja, raznih naraštaja i raznih udjela u širokoj i razvedenoj suvremenosti“, naglasio je Goran Matović.

Svi oni koji u četvrtak, 30. siječnja 2014. od 18 do 21 sat dođu u prostore Kulturno informativnog centra (KIC) prisustvovat će  manifestaciji „Otvaranje KIC-a“. Radi se o autorskom konceptu Gorana Matovića, novog v.d. ravnatelja KIC-a u kojem se kroz raznolika kulturna događanja želi pojačati svijest o mjestu ovog centra u gradu i njegovoj stvaralačkoj djelatnosti.

„Iako KIC postoji već desetljećima i ima u svojoj povijesti značajnih rezultata,  smatramo da je poželjno još jednom ukazati na njegove višestruke potencijale i mogućnosti manifestiranja u mnogim kreativnim disciplinama. Ovim činom kanimo KIC još jednom otvoriti, ne svečano nego radno, staviti ga u opticaj, provjetriti prostore, provjeriti ulogu socijalnog središta i oživjeti ambijente kroz suradnju umjetnika raznih medija i raznih poetičkih opredjeljenja, raznih naraštaja i raznih udjela u širokoj i razvedenoj suvremenosti“, naglasio je Matović.

Povezivanje kroz Galeriju Forum, knjižaru Jesenski i Turk, dvoranu i kafić KIC-a

Organizatori ovog koncepta planiraju novu sezonu otvoriti kroz niz multimedijskih događanja u svim prostorima KIC-a. Tako će se program otvoriti u 18 sati izložbom članova Savjeta Galerije Forum „Gdje se sretni slučaj sreće s dobrom namjerom“. Kustosica ove izložbe je Ivana Mance, a izlagat će Boris Cvjetanović, Tina Gverović, Duje Jurić, Božena Končić Badurina, Ivan Kožarić, Siniša Labrović, Tomislav Pavelić, Slaven Tolj i Vlasta Žanić.

U izlogu knjižare Jesenski i Turk uslijedit će čitanja Krleže u izvedbi Gorana Grgića i Katarine Bistrović-Darvaš. Slijede „Fragmenti“ Zijaha Sokolovića, glazbeno-poetski susret „Zemaljske stvari“ pjesnika Ane Brnardić, Tomice Bajsića, Ivana Hercega, Sare Renar i Nine Romić. U polukatu i kafiću KIC Kluba kratko izlaganje na temu „Preklapanja i ulančavanja pjesničkih svjetova“ održati će Tonko Maroević.

Cijeli će program završiti u Dvorani KIC-a izdbama Rade Šerbedžije i Edina Karamazova. Ulaz na sva događanja u sklopu ovog programa je besplatan. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni