Ponovno odbačen prijedlog o smanjenju plaća gradskim pročelnicima i posebnim savjetnicima

Ponovno odbačen prijedlog o smanjenju plaća gradskim pročelnicima i posebnim savjetnicima

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine su sa 40 glasova za i šest suzdržanih u četvrtak usvojili Odluku o mjerama za sprječavanje nepropisnog odbacivanja otpada i mjerama za uklanjanje odbačenog otpada koje predviđaju postavljanje prepreka, video nadzor i znak upozorenja o zabrani odbacivanja otpada.

Spomenutu je točku predložio gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, koji je u svom zahtjevu obrazložio kako će mjere za za sprječavanje nepropisnog odbacivanja otpada uključivati i uspostavu sustava za zaprimanje obavijesti o nepropisno odbačenom otpadu. Osim toga uspostavit će sustav evidentiranja lokacija nepropisno odbačenog otpada, kao i provedba nadzora područja Grada Zagreba i izobrazno-informativne aktivnosti o štetnosti nepropisnog odbacivanja otpada u okoliš.

Po treći put je odbačen prijedlog gradonačelnika za smanjenje plaća pročelnika i posebnih savjetnika gradonačelnika i predsjednika Gradske skupštine koji su, oporbeni zastupnici, ali i HDZ ocijenili »populizmom« koji nema veze sa stvarnim uštedama u gradskom proračunu. Sličan rasplet ove situacije, bio je na prethodnim sjednicama kada se tražilo smanje najprije za 10 posto, a potom za 8,5 posto.

Također, podržan je Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama odluke o zaštiti objekata od grafita. Predlagatelj, odnosno ponovno gradonačelnik, tvrdi kako u svrhu zaštite vanjskih dijelova objekata od grafita te je u nju dodan dio da će Grad Zagreb će »sufinancirati zaštitu vanjskih dijelova objekata koji su neposredno dostupni s javne površine«. U svrhu zaštite, Grad će jednokratno sufinancirati i postavljanje videonadzora na objekte na kojima stanari to žele.

Spomenimo da je sjednica Gradske skupštine koja je započela u 9 sati potrajala do kasnih noćnih sati, točnije gotovo do ponoći, a na njoj je od ukupno 35 točaka dnevnog reda obrađeno njih 12. Sjednica se nastavlja u ponedjeljak , 26. ožujka.

M. Knežević

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni