Ponovno ide “Ne daj se Floki!”

Ponovno ide “Ne daj se Floki!”

Podsjetimo, radnja serije bavi se stanarima jedne novogradnje u Zagrebu u koju se pokušava useliti, odnosno, pronaći gazdu, jedan pas skitnica. Četveronožnom čupavcu dosadio je lutalački život…

Hrvatska televizija jučer je počela s emitiranjem simpatične serije za djecu „Ne daj se Floki!“, koju su s velikim zanimanjem pratile generacije djece. Serija će se emitirati radnim danom na 2. programu HTV-a s početkom u 9.10 sati.

Podsjetimo, radnja serije bavi se stanarima jedne novogradnje u Zagrebu u koju se pokušava useliti, odnosno, pronaći gazdu, jedan pas skitnica. Četveronožnom čupavcu dosadio je lutalački život, a u toj se novoj gradskoj četvrti izgubila i romantika skitnje…

Pas Floki razmišlja o svim stanarima novogradnje, pa tako postupno upoznajemo likove koji će se pojavljivati u seriji. Floki  procjenjuje da su mu najveće šanse kod bračnog para s djetetom, koji često odlazi na selo.

Dječak je ondje na magnetofon snimio svinjsko roktanje, jer želi naučiti jezik svinja. Kad on navečer i noću “uči” uz magnetofon, susjedi misle da njegovi u stanu drže svinju i počnu sukobi i svađe. Roditelji, pak, misle da je dječak bolestan i zovu liječnika, ali dječak i liječnik ubrzo nalaze zajednički jezik, čim počnu govoriti na – svinjskom.

Serija je snimljena 1985.

Skladatelj: Alfi Kabiljo

Uvodni song pjeva Đimi Stanić

Uloge:  Mario Vuk (Jura), Mladen Crnobrnja (tata), Jagoda Kralj (mama), Franjo Majetić (susjed Franjo), Zdenka Heršak (susjeda Elza), Zoran Pokupec (pjesnik), Mirjana Pičuljan (susjeda Reza), Tošo Jelić (Đuro), Tomislav Gotovac (susjed Grašo) i drugi.

Scenarij:  Kazimir Klarić

Snimatelj:  Dragan Ruljančić

Redatelj:  Zoran Tadić

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni