“Ponos i predrasude i zombiji” i “Zabranjeni planet” na Medvedgradu

“Ponos i predrasude i zombiji” i “Zabranjeni planet” na Medvedgradu

Daleki predak modernog SF filma `Zabranjeni planet´ prvi je SF film s elektronskom glazbom, a bio je i prvi film koji je junake odveo na drugi kraj galaksije

Šesti po redu Fantastic Zagreb film festival se bliži kraju. Međutim, nakon projekcija na Tuškancu, posljednja dva dana – 8. i 9. srpnja Festival seli na Medvedgrad gdje posjetitelje čekaju prave poslastice – dvije filmske projekcije s početkom u 19:30. Najljepši pogled na grad bit će popraćen glazbenim DJ programom Swanky Crew-a.

Prvog festivalskog dana Medvedgrada, petak 8. srpnja prikazuje se otkačena horor romansu, Ponos i predrasude i zombiji, koja, prema riječima organizatora, oduševljava publiku gdje god se prikazuje. Ovaj iznimno zabavan film „iskače“ iz mase filmova o vampirima, vukodlacima i zombijima koji se prikazuju posljednjih godina i nimalo se ne izruguje čuvenom romanu Jane Austen već naprotiv. Kostimirani zaljubljeni par ovdje se bori s neumrlim bićima. Nakon projekcije posjetitelje očekuje glazbeni program sve do 02 h.

PONOS-PREDRASUDE-I-ZOMBIJI

Film kojim se zatvara 6. FZFF na medvedgradskoj utvrdi, 9. srpnja, čuveni je kultni klasik – Zabranjeni planet! Na ovaj način proslavit će se punih 60 godina ovog briljantnog žanrovskog klasika i jednog od najutjecajnijih SF filmova svih vremena. Daleki predak modernog SF filma Zabranjeni planet prvi je film s elektronskim soundrackom,  bio je to i prvi film koji je junake odveo na drugi kraj galaksije. Filmska egzotika bez koje SF kakvog danas poznajemo definitivno ne bi bilo. Film je nadahnut Shakespearovom dramom Oluja, a prati ekspediciju koja sa Zemlje kreće na udaljeni planet Altair 4 kako bi otkrili što se dogodilo s kolonijom naseljenika koja je nestala bez traga. Zabranjeni planet bio je nominiran za Oscara za najbolje specijalne efekte, što i je jedan od najzanimljivih aspekata ovog filma s obzirom da je sniman prije 60 godina. Završna zabava počinje nakon projekcije uz DJ-a Bocca.

Prijevoz do Medvedgrada je organiziran; oba dana autobusi će sa Šestina (kod crkve) kretati u 19:20, 20:20 i 21:20. Povratak s Medvedgrada, 8. srpnja, organiziran je u 00:30, 01:30 i 2:00 sata, a 9. srpnja u 00:30, 01:30, 2:00, 2:30, 3:30 i 4:00 sata.

Mjesta na Medvedgradu su limitirana stoga požurite s kupnjom ulaznica koje su u prodaji na blagajni kina Europa (Varšavska 3) od 12:00 do 21:30 sati te na blagajni ljetne pozornice Tuškanac od 18:00 do 23:30. Cijena ulaznice s uključenim prijevozom je 45 kuna.

Za više informacija o festivalu, rasporedu projekcija i ulaznicama posjetite www.fantastic-zagreb.com. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni