Ponos Domovine 2013.

Projekt se provodi u srednjim školama, a riječ je o provjeri znanja vezanih uz našu domovinu  i sportskom natjecanju tročlanih ekipa učenika srednjih škola iz Hrvatske i polaznika hrvatskih škola i nastave u inozemstvu

Udruga Ponos domovine u školskoj godini 2012/13 provodi istoimeni projekt u srednjim školama pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Riječ je o kvizu znanja za polaznike srednjoškolskih programa kojim  se provjerava znanje vezano uz Domovinski rat i odgoj, hrvatsku povijest i zemljopis, ekologiju, religiju, moral i etiku, energetsku učinkovitost  i slično, a predviđeno je i sportsko natjecanje tročlanih ekipa učenika srednjih škola iz Hrvatske i polaznika hrvatskih škola i nastave u inozemstvu. Projekt je usmjeren jačanju domoljublja i pozitivnih društvenih vrijednosti u srednjoškolskoj populaciji.

Foto: Vedran Sitnica / Zadarski list

Najbolji pojedinci na teoretskoj provjeri znanja putem interneta  stječu pravo formirati tročlane ekipe koje će biti regionalno podijeljene u četiri skupine te nakon toga tijekom mjeseca travnja  odmjeriti znanje i tjelesne sposobnosti i vještine u polufinalnim natjecanjima u Varaždinu, Krku, Našicama i Omišu. Najuspješnije ekipe sa regionalnih natjecanja te najbolja ekipa srednjoškolaca izvan Hrvatske sudjelovat će u finalnom natjecanju koje će se održati od 02. do 04. svibnja na Hrvatskom vojnom učilištu Petar Zrinski u Zagrebu. Ekipe i njihove profesore očekuju vrijedne nagrade i plakete, prijem u Uredu predsjednika RH, a pobjednike i laskavi naziv Ponos domovine 2013. Ove godine pokrovitelj će nagraditi najboljeg pojedinca prigodnim ručnim satom, a u finalu ekipe će izrađivati i projektni zadatak.

O aktivnostima Udruge više se može pročitati na web stranici www.ponosdomovine.hr.

(zg-m)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni