Pomoć za Muzej automobila

Pomoć za Muzej automobila

Na ovaj način Muzeju će se pripomoći da premosti razdoblje dok se ne pokuša na trajniji način riješiti njegovo sufinanciranje

Odbor za javna priznanja zagrebačke Gradske skupštine danas je prihvatio pokroviteljstvo nad programima Muzeja automobila Ferdinand Budicki s iznosom od 40.000 kuna kako bi mu se omogućio daljnji rad. Kako je istaknuo predsjednik Skupštine, ujedno i predsjednik Odbora Darinko Kosor taj će novac iskoristiti kako bi Muzej koji je postavila skupina entuzijasta podmirio režije i dio troškova održavanja s obzirom da još uvijek sa Zagrebačkim holdingom i Gradom nije riješeno pitanje njegova financiranja. Napomenuo je da će se na ovaj način Muzeju pripomoći da premosti razdoblje dok se ne pokuša na trajniji način riješiti njegovo sufinanciranje.

Za održavanje Božićnog koncerta u Vugrovcu odobreno je 15.000 kuna, dok je za sufinaciranje snimanja dokumentarca »Oteto djetinjstvo« – Djeca iz Rame na prehrani 1942. godine odobreno 20.000 kuna. Kosor je pojasnio kako se ne radi o ideološkoj – desnoj ili lijevo orijentiranoj priči već se temelji na stvarnim povijesnim događajima o ljudima koji su nastradali od obaju zaraćenih strana u Drugom svjetskom ratu.

Za sufinaciranje smještaja sudionika natjecanja Hrvatskog debatnog društva Winter hollidays open koje se održava u Zagrebu od 19. do 21. prosinca odobreno je 10.000 kuna. Odbor je prihvatio i pokroviteljstvo nad aktivnostima Etno-eko društva Prigorske sem gore list s iznosom od 5000 kuna.

Odluke odbora još treba usvojiti Gradska skupština. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni