Pomoć operativnih gradskih službi nakon potresa

Pomoć operativnih gradskih službi nakon potresa

I dalje su otvorene besplatne telefonske linije za pomoć građanima Grada Zagreba nakon potresa. Operativnu asistenciju gradskih službi (vatrogasaca, komunalnih redara, UHS, trgovačkih društava) operativne potrebe građani mogu zatražiti tijekom cijeloga dana i noći putem brojeva 0800 8802 i 0800 8805.

Do sada je zaprimljeno više od 10 000 poziva, a aktivnosti gradskih službi i trgovačkih društava na potresom pogođenim područjima mogu se pronaći na službenoj stranici Grada Zagreba.

Hitne intervencije operativnih gradskih službi na sanaciji posljedica potresa mogu se zatražiti i putem elektroničke pošte.

Na adresu potres@zagreb.hr potrebno je poslati osobne podatke, odnosno ime, prezime i broj telefona te adresu objekta, uz što je moguće detaljniji opis i fotografije, kao i navesti potrebu hitnih sigurnosnih aktivnosti.

Štetu na objektima u vlasništvu, nastalu kao posljedica potresa, podsjećamo, građani prijavljuju preko aplikacije Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine klikom na: Prijava zahtjeva za obavljanje procjene uporabljivosti građevine

Za građane kojima su kuće i zgrade oštećene u potresu, otvoren je i besplatan pozivni centar 0800 2021 na koji mogu prijaviti oštećenja te zatražiti procjenu uporabljivosti svojih građevina, koje će na terenu provesti statičari. 

Svrha preliminarne stručne procjene uporabljivosti građevine je što brže detektiranje stvarnih oštećenja te izdavanje preporuka mogu li se građani vratiti u svoje domove ili je građevina neupotrebljiva (ili privremeno neupotrebljiva) i nije za boravak ljudi. 

Popunjavanjem upitnika građani unose zgradu u bazu podataka za brzi pregled zgrada oštećenih u potresu. Brzi pregled zgrada služi isključivo kako bi se preliminarno dala ocjena uporabljivosti i to nije financijska procjena štete od potresa.  (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni