Pomoć majkama, umirovljenicima, blokiranim građanima i đacima

Pomoć majkama, umirovljenicima, blokiranim građanima i đacima

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je u ponedjeljak 22. kolovoza da će na izvanrednoj sjednici Gradske skupštine 31. kolovoza predložiti da se majkama s troje ili više djece osigura plaća i status odgojiteljice, umirovljenicima dopunsko osiguranje, prezaduženim građanima manji dug, a ugroženim đacima besplatni udžbenici.

“Razmotrit ćemo i, nadam se, usvojiti prijedloge točaka za najugroženije građane, za blokirane, osigurati knjige petrinjskim školarcima, ali i svim Romima u Hrvatskoj, te tražiti rješenje za Imunološki zavod “, rekao je gradonačelnik Bandić, ustvrdivši da je za sve to novav već osiguran.

Rekao je da će razmotriti kako pomoći najugroženijim umirovljenicima i omogućiti im dopunsko osiguranje jer njih oko 15.000 prima mirovinu ispod 1500 kuna.

Blokiranima u Zagrebu će omogućiti otpis kamate i potraživanja ili obročnu otplatu, a nakon 11. rujna, kada preuzme odgovornost za državu, to će napraviti i na razini države, kaže gradonačelnik Bandić.

Rekao je kako su na prijedlog branitelja iz Petrinje, školarcima odlučili omogućiti besplatne udžbenike, ali i udžbenike za romske školarce u cijeloj Hrvatskoj jer su, istaknuo je, oni najugroženija nacionalna manjina.

Također je najavio “pismo namjere” za kupnju Imunološkog zavoda. Bandić kaže da nije mogao surađivati s dosadašnjim vladajućim garniturama, ali želi preuzeti ili ući u partnerski odnos s idućom Vladom da bi našao rješenje za Imunološki.

Na dnevnom redu naći će se i točka o osiguravanju iznosa prosječne hrvatske plaće i statusa majke odgojiteljice svakoj zagrebačkoj majci s troje ili više djece. “Hrvatski problem je ‘bijela kuga’, stoga će Skupštini biti predloženo da se majkama s više djece do navršene 15 godine osigura prosječna plaća i radni staž. Od kraja kolovoza majkama Zagreba, a od 11. rujna i majkama cijela Hrvatske”, poručio je.

Također je rekao da će se raspravljati o otkupu 400 stanova od Holdinga, 200 za znanstvene novake, a 200 za najam.

Zg-magazin

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni