Položeni vijenci za žrtve raketiranja Zagreba

Položeni vijenci za žrtve raketiranja Zagreba

(Foto: Grad Zagreb)

Izaslanstvo Grada Zagreba predvođeno gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem i ove je godine položilo vijence i zapalilo svijeće ispod spomen ploče na Trgu svibanjskih žrtava 1995, u spomen na sugrađane poginule pri raketiranju Zagreba 2. i 3. svibnja 1995.

Gradonačelnik Tomašević je istaknuo kako svake godine komemoriramo ovu tužnu obljetnicu kako se svibanjske žrtve ne bi zaboravile, te izrazio nadu da se takva tragedija više nikad neće dogoditi.

U izaslanstvu Grada je bio i predsjednik zagrebačke Skupštine Joško Klisović. Tradicionalno, cvijeće je položilo i izaslanstvo Udruge hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

U prvim danima svibnja 1995. srpske paravojne postrojbe pod zapovjedništvom ratnog zločinca Milana Martića, napale su centar Zagreba raketnim sustavom „Orkan“ u znak osvete za poraz u akciji „Bljesak“. U napadu je poginulo 7 civila a ranjeno je 205 osoba. Na križanju Vlaške i Draškovićeve ulice, gdje je poginulo dvoje naših sugrađana, Grad Zagreb je postavio spomen ploču u sjećanje na stradale, a 2007. to mjesto imenovano je Trgom svibanjskih žrtava 1995.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni