Položeni vijenci u povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara

Položeni vijenci u povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara

U povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, delegacija Grada Zagreba položila je vijence na groblju Mirogoj.

Delegacija predvođena gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem položila je vijenac i svijeću kod spomenika „Glas hrvatske žrtve – Zid boli“ te kod Središnjega križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

»Vukovar, kao mjesto posebnog pijeteta ima posebnu ulogu i mjesto u povijesti uspostave samostalne Republike Hrvatske i predstavlja simbol hrabrosti i nesebične žrtve. Ovim simboličnim polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odajemo počast svim žrtvama Vukovara i Škabrnje«, poručio je gradonačelnik Tomašević.

U izaslanstvu Grada bili su i predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović, zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet, pročelnica Gradskog ureda za branitelje Vesna Helfrih, zastupnica u Gradskoj skupštini i članovi Odbora za branitelje Daniela Širinić, Svibor Jančić i Tihomir Milovac.

Sukladno ranijoj najavi gradonačelnik Zagreba će u četvrtak u Vukovaru sudjelovati u službenom protokolu povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. – 2021. »Vukovar – mjesto posebnog pijeteta«. (zg-magazin.com.hr / foto: zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni