Položen vijenac u spomen na Zagrepčane stradale u raketiranju 1995.

Položen vijenac u spomen na Zagrepčane stradale u raketiranju 1995.

U znak sjećanja na sugrađane stradale u raketiranju Zagreba početkom svibnja 1995., zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević i pročelnica Gradskog ureda za branitelje Vesna Helfrih, u društvu s predstavnicima Udruge civilnih žrtava grada Zagreba i Zagrebačke županije, položili su vijenac i zapalili svijeću na Trgu svibanjskih žrtava 1995.

»Ovih se dana prisjećamo uspješne vojno-redarstvene akcije Bljesak, ali i odmazde jugoslavenske vojske nad velikim gradovima, među kojima je bio i Zagreb. U napadu je poginulo sedam, a ranjeno više od 200 civila. Civilne žrtve, naši sugrađani položili su živote za našu domovinu i najmanje što možemo učiniti je da ih se na današnji dan prisjetimo i s njihovim obiteljima položimo vijenac«, rekla je zamjenica Pavičić Vukičević.

U raketnim napadima na civilne ciljeve u Zagrebu, koji su bili odmazda za vojni poraz pobunjenih Srba tijekom Operacije Bljesak, projektili su 2. svibnja pali na križanje Vlaške i Draškovićeve ulice (današnji Trg svibanjskih žrtava 1995.), a dan nakon i na Dječju bolnicu u Klaićevoj, pokraj Hrvatskog narodnog kazališta, na park Zrinjevac te pokraj Doma umirovljenika Centar.

Gradski zastupnici su u nastavku sjednice Gradske skupštine u srijedu minutom šutnje odali počast žrtvama raketiranja Zagreba. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni