Politički vrh na obilježavanju obljetnice tragedije u Vukovaru

Politički vrh na obilježavanju obljetnice tragedije u Vukovaru

Nakon Svete mise za sve pokojne i nestale koja počinje u 13,00 sati, izaslanstvo Grada Zagreba položit će vijenac i zapaliti svijeću kod Spomen obilježja na Ovčari

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić prisustvuje, kao i svake godine, tradicionalnom obilježavanju obljetnice vukovarske tragedije u Domovinskom ratu – Danu sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2015., pod nazivom Vukovar – mjesto posebnog pijeteta.

Komemorativni program počeo je okupljanjem u dvorištu vukovarske bolnice iz koje je nakon pada obrane Vukovara 18. studenoga 1991. odveden najmanje 261 branitelj i civil, od kojih je 200 ubijeno na Ovčari dok se za preostalima još traga.

Delegacija Grada Zagreba, predvođena gradonačelnikom, pridružit će se koloni sjećanja (Križnome putu) prema Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata u Vukovaru, gdje će kod Spomen obilježja položiti vijenac i zapaliti svijeću.

Nakon Svete mise za sve pokojne i nestale koja počinje u 13,00 sati, izaslanstvo Grada Zagreba položit će vijenac i zapaliti svijeću kod Spomen obilježja na Ovčari.

U Koloni sjećanja nalaze se predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović, predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko i predsjednik Vlade Zoran Milanović, te brojni saborski zastupnici i ministri. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni