Političke stranke niču kao gljive poslije kiše

Političke stranke niču kao gljive poslije kiše

Bivša ministrica Mirela Holy je rekla  kako će se ORAH razlikovati od postojećih političkih opcija i najavila kako je cilj da to postane treća po snazi stranka u Hrvatskoj

Ljubo Jurčić pak osniva stranku s ambicijom da ona postane nukleus široke koalicije koja bi se na idućim izborima suprotstavila SDP-u s jedne i HDZ-u s druge strane

Ovog tjedna u Zagrebu je osnovana nova politička stranka – Održivi razvoj Hrvatske (ORAH), koju će voditi Mirela Holy, saborska zastupnica i bivša SDP-ova ministrica zaštite okoliša i prirode. Nedugo zatim osnivanje nove stranke najavio je i Račanov ministar gospodarstva Ljubo Jurčić koji je na prošle parlamentarne izbore izašao sa svojom Hrvatskom ekonomskom inicijativom, s kojom nije polučio uspjeh.

Holy je rekla  kako će se ORAH razlikovati od postojećih političkih opcija i najavila kako je cilj da to postane treća po snazi stranka u Hrvatskoj. Holy je rekla kako je ORAH 142. ili 143. politička stranka u Hrvatskoj, te da tolike stranke Hrvatskoj nisu potrebne, ali joj je ORAH potreban.

„Mi ćemo biti drugačiji političari i političarke od onih koji danas imaju prilike govoriti u parlamentu ili u izvršnoj vlasti. Zbog toga što je ORAH-u politika posao u javnom interesu i zbog toga što je ORAH izabrao održivost, a bez održivosti nema uspješnog društva. ORAH nudi zdravu politiku“, poručila je Holy.

Birače namjerava privući birače vjerodostojnošću i političkim integritetom stranke.

Jurčić: Nećemo se baviti ćirilicom i biskupima već nezaposlenošću i proizvodnjom

Njezini najbliži suradnici u novoj stranci su Davor Škrlec, povjesničarka Andrea Feldman, bivši predsjednik Srpske narodne stranke Milan Rodić, Zlatan Reić sa splitskog Ekonomskog fakulteta i Atana Grbić, bivša predsjednica Eko Zadra.

jurcicLjubo Jurčić pak osniva stranku s ambicijom da ona postane nukleus široke koalicije koja bi se na idućim izborima suprotstavila SDP-u s jedne i HDZ-u s druge strane.

U medijima je potvrdio kako razmišlja o osnivanju političke stranke, a tim je povodom održao već neke sastanke. Najavio je da će konačnu odluku donijeti u prosincu, a bude li sve išlo po planu, stranka će biti osnovana u siječnju iduće godine.

Jurčić je ustvrdio kako se njegova neće baviti ideološkim temama te da će se umjesto s ćirilicom ili komentiranjem biskupskih propovijedi baviti isključivo „velikim nacionalnim problemima” poput visoke nezaposlenosti, niskih osobnih dohodaka, te pada domaće proizvodnje, piše Večernji List.

Još nije odlučeno kako će se stranka zvati, Jurčić još nije odlučio, ali on želi da ona bude točka oko koje će se okupiti stranke poput HSLS-a i Oraha, regionalnog PGS-a, ali i mnogi koji su uspjeli na lokalnim izborima kao nezavisni kandidati.  (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni